irecommend utmanar rekryteringsbranschen med ny unik digital lösning
Hem Nyheter irecommend utmanar rekryteringsbranschen med ny unik digital lösning

irecommend utmanar rekryteringsbranschen med ny unik digital lösning

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar HR tech-bolaget irecommmend tjänsten som moderniserar marknaden för rekrytering och employer branding.

irecommend utmanar rekryteringsbranschen med ny unik digital lösning 3irecommend har i nära samarbete med sina kunder utvecklat en unik automatiserad digital lösning för tipsrekrytering som gör rekryteringen mer lönsam, effektiv och träffsäker.

Många företag har idag utmaningar med att attrahera kandidater med rätt kompetens som matchar deras kultur och lägger därför stora resurser på traditionell rekrytering. Lösningen på detta problem heter irecommend – en tjänst som hjälper bolag till enkel och effektiv tipsrekrytering genom en unik app/webblösning. irecommend vill förändra synen på rekrytering – att istället för kostsamt och tidsödande upplevas som enkelt, lekfullt och värdeskapande för både organisationer och kandidater. Att detta fungerar bekräftas till exempel av Svensk Fastighetsförmedling som är en av irecommends första kunder.

– Med hjälp av irecommend går vi in i en ny era i hur vi arbetar med rekrytering vilket känns väldigt spännande. Vi har gjort rekryteringar vi annars inte hade lyckats med och anställt personer som vi inte hade upptäckt utan tjänsten, det har vi irecommend och våra medarbetare att tacka för”. Cecilia Fredriksson, HR-chef på Svensk Fastighetsförmedling

Annonsrekrytering har minskat drastiskt de senaste åren till förmån för tipsrekrytering och uppsökande rekrytering (search/headhunting).

Inom uppsökande rekrytering har irecommends systerbolag, trefaldiga DI-gasellbolaget Head Agent, utmanat den traditionella searchbranschen under flera år. Tillsammans med irecommend såg de behovet av en lösning som hjälper bolag att gå från en traditionell till en exceptionell rekryteringsprocess.

– Vi vill ta vara på medarbetarengagemangets stora potential och driva förändring i en på många sätt traditionell bransch. Vi är nu glada att kunna erbjuda en enkel och innovativ lösning som, med hjälp av automatisering och gamification, gör precis det.” säger Fabian Widén & Linus Andersson, Grundare irecommend.

Tipsrekrytering, eller det flitigt använda begreppet employee referrals, är en tydlig trend och attraktivt för många bolag. Ändå har automatiserade digitala verktyg i den form irecommend valt att bygga sin produkt lyst med sin frånvaro, både i Sverige och internationellt.

– Vi vill belöna våra anställda för deras engagemang och för att de delar med sig av sina nätverk vid våra rekryteringar. Samtidigt vill vi göra det enkelt och roligt för alla att delta – därför blev vi väldigt glada när vi fick se irecommends lösning” säger Carin Simonson, VP Recruitment and Development på EF som är en av irecommends kunder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>