Iver tecknar nytt mångårigt avtal med Dina Försäkringar
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Iver tecknar ett nytt mångårigt avtal med Dina Försäkringar

Iver tecknar ett nytt mångårigt avtal med Dina Försäkringar

Publicerat av: Redaktionen

Dina Försäkringar har genomfört en upphandling inom IT-drift och cybersäkerhet och utökar nu samarbetet med Iver när ett nytt avtal tecknas.

Det nya avtalet sträcker sig sammanlagt över fem år.

Dina Försäkringar, som består av sex försäkringsbolag som samverkar under ett gemensamt varumärke, har genomfört en upphandling inom IT-drift och cybersäkerhet. Upphandlingen ledde fram till att ett nytt femårsavtal tecknats med Iver. Iver ska under avtalsperioden leverera tjänster inom bland annat infrastruktur, system och applikation, cybersäkerhet samt Security Operations Center.

Iver tecknar nytt mångårigt avtal med Dina Försäkringar– Dina Försäkringar har höga förväntningar på den nya leveransen. En tydlig röd tråd genom upphandlingen har varit ett stort fokus på cyber- och informationssäkerhet till följd av förändringar i omvärlden samt nya och kommande regelverk som träffar den finansiella sektorn. Iver har i upphandlingsprocessen svarat på ett tydligt och övertygande sätt på Dina Försäkringars ställda krav. Avtalet omfattar även tjänster inom CI/CD, DevSecOps vilket avses leda till ett närmare samarbete där vi kan gå mot en mer kunskapsbaserad leverans från Iver i stället för den mer traditionella instruktionsbaserade driftleveransen, säger Fatima Munir, CIO Dina Försäkringar.

– Dina Försäkringar och Iver har haft ett långt och framgångsrikt samarbete där Iver under många år tillhandahållit infrastruktur och drift för Dina Försäkringars affärskritiska system. I och med det nya avtalet har vi fått förtroendet att ta ett större ansvar för Dina Försäkringars IT-tjänster och infrastruktur samt utökar leveransen med ett omfattande åtagande inom cybersäkerhetstjänster och Security Operations Center. Därutöver har även områden som CI/CD och DevSecOps varit del av upphandlingen, områden där Iver tillsammans med Dina Försäkringar kommer lägga ett gemensamt fokus på under avtalsperioden. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete med Dina Försäkringar, säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00