Krig och inflation men konsultbranschen fortsätter växa
Hem REPORTAGE Trots krig och inflation konsultbranschen fortsätter att växa

Trots krig och inflation konsultbranschen fortsätter att växa

Publicerat av: Redaktionen

Trots inflationen och kriget i Ukraina fortsätter konsultbolagen att leverera starka tillväxttal under det senaste kvartalet.

Bolagen uppger att efterfrågan är fortsatt väldigt stark, i synnerhet inom it.

– Pandemin resulterade i fem kvartal med negativ tillväxt. Sedan dess har återhämtningen varit fantastisk med extrema tillväxttal under de senaste fem kvartalen. Under Q2 var medeltillväxten hela 18,6 procent, drivet av flera stora förvärv, säger Mattias Loxi, medgrundare och marknadsansvarig på Cinode, som är inom Skills Management för konsultföretag.

Under kvartalet har Addnode, Knowit och Exsitec vuxit mest, genom god organisk tillväxt och flera förvärv.

Väldigt hög förvärvstakt

Krig och inflation men konsultbranschen fortsätter växa

Mattias Loxi

Endast en tredjedel av bolagen hade högre marginaler jämfört med förra året. Medianmarginalen sjönk från 7,5 till 6,6 procent.

– Färre arbetsdagar och ökade kostnader när medarbetarna träffas oftare innebär minskade marginaler för företagen. Antalet medarbetare på bolagen fortsätter att öka trots att många företag framhåller kompetensbristen som fortsatt stor. Det gör att förvärvstakten är väldigt hög just nu. Etteplans miljardbud på Semcon efter perioden är ett exempel. Dessutom nyttjas underkonsulter och partners i allt större utsträckning, säger Mattias Loxi.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00