Kaspersky etablerar ny lokal organisation i Sverige
Hem Säkerhet Kaspersky etablerar ny lokal organisation i Sverige

Kaspersky etablerar ny lokal organisation i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Den nya svenska organisationen kommer att fokusera på att utöka Kasperskys ekosystem av partner särskilt inom endpoint-säkerhet, cybersäkerhetsmedvetenhet och företagsprodukter.

Kaspersky etablerar ny lokal organisation i Sverige

Den första anställda är redan på plats, en kanalansvarig, och just nu pågår introduktionen av nästa anställda, en Enterprise Partner Account Manager.

Rekryteringen av ytterligare två personer pågår för fullt där teamet kommer stärkas upp med en Pre-Sales Manager och en Enterprise Account Manager.

– Det finns en stark efterfrågan på avancerad cybersäkerhet, som i kombination med våra lösningar och ett nytt lokalt team kommer att ytterligare sätta Kaspersky på kartan i Sverige, säger Mark Beunk, chef över Kaspersky i Norden och Benelux. Även om EDR (Endpoint Detection and Response) är vårt huvudområde vill vi gärna växa inom andra områden där vi kan dra nytta av vår hotinformation för att ytterligare möjliggöra för våra partner och kunder att använda teknik på ett säkert sätt, så att den stöttar deras affärsmål.

Kanalfokus

Kaspersky fokuserar på att utöka sin kanalorganisation i Sverige genom att engagera fler generella IT-partner som kan fokusera på skydd av användarenheter och på tjänster inom cybersäkerhetsmedvetande. Företaget vill också bygga ett starkt partnerlandskap med större systemintegratörer, VAR och säkerhetsspecialister för hela Kasperskys företagsportfölj, med fokus på hotinformation, industriell cybersäkerhet (ICS), EDR och produkter inom ”anti-targeted attacks”.

– Vi ser att användningen av molntjänster ökar starkt i Norden och att Microsoft 365/Office 365 är mycket utbrett, säger Mark Beunk. Detta är något vi kommer att fokusera på samtidigt som vi växer vår bas av MSP-partners. Vi är övertygade om att vi kommer att visa stor tillväxt inom detta affärsområde 2021 och 2022.

Skydda verksamheter och företag

Andelen IT-budget som ägnas åt IT-säkerhet fortsätter att växa jämfört med föregående år, även om de totala IT-budgeterna har minskat. Detta, i kombination med mer avancerade säkerhetshot gör att verksamheter har behov av att se över sin cybersäkerhet och inte bara fokusera på perimeterskydd.

– Distansarbete har fungerat som en katalysator för en övergång från det organisatoriska perimeterkonceptet till säkerhetscertifiering och säkerhetsmedvetenhet för mikrokontor, säger Mark Beunk. Med en kombination av säkerhet för Microsoft 365/Office 365 och vår ”Automated Awareness Platform” vill vi fokusera på utbildningssektorn, offentlig sektor och tillverkningsindustri.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>