Hem KVINNOR INOM TECH Kaspersky: Kvinnor inom IT tappar karriärmöjligheter under pandemin

Kaspersky: Kvinnor inom IT tappar karriärmöjligheter under pandemin

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Nästan hälften av kvinnorna som arbetar inom IT- och teknik upplever att deras karriärmöjligheter har minskat under pandemin.

Kaspersky: Kvinnor inom IT tappar karriärmöjligheter under pandemin 2

Kaspersky: Kvinnor inom IT tappar karriärmöjligheter under pandemin

Det visar Kasperskys senaste undersökning i serien Women in Tech report, Where are we now? Understanding the evolution of women in technology.

Samtidigt ser många kvinnor inom IT-området positivt på att arbeta hemifrån. Nästan en tredjedel av de tillfrågade kvinnorna föredrar att arbeta på distans framför att jobba från kontoret. 33 procent av kvinnorna tycker de har mer autonomi när de inte är på kontoret och ungefär lika många uppger att de är mer effektiva hemma.

– Det är illavarslande att så många kvinnor anser sig förfördelade av distansarbete, trots att de upplever flexibiliteten mycket positiv för deras välbefinnande, säger Dr Patricia Gestoso, Head of Scientific Customer Support på BIOVIA, och 2020 års vinnare av Women in Software Changemakers samt medlem av det kvinnliga yrkesnätverket Ada’s List. En av utmaningarna med att arbeta på distans är att kvinnor då kan få mindre kontakt med den högsta ledningen, som i större utsträckning väljer att arbeta från kontoret. Det gör att de får sämre möjligheter att ta på sig prestigefyllda uppdrag som i sin tur kan leda till befordran.

Vidare uppger 41 procent av kvinnorna inom IT-branschen (jämfört med 34 procent av männen) att en jämställd arbetsmiljö skulle vara bäst för karriärutvecklingen och 46 procent anser att distansarbete är ett optimalt sätt att uppnå denna jämlikhet på.

– IT-branschen måste nu ta fasta på utvecklingen i den egna branschen och använda de tekniska möjligheterna till distansarbete så de kan bli en katalysator för ökad jämställdhet i arbetslivet, säger Evgeniya Naumova, Vice President of the Global Sales Network på Kaspersky.

Undersökningen genomfördes under november och december 2020 i 19 länder globalt. Den utfördes av Arlington Research på uppdrag av Kaspersky.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00