Lenovo offentliggör nya klimatmål och presenterar ESG-rapporten 2020/21
Hem NYHETERHÅLLBARHET/MILJÖ Lenovo offentliggör nya klimatmål

Lenovo offentliggör nya klimatmål

Publicerat av: Redaktionen

Lenovo gick för några veckor sedan ut med nya mål för att minska sina utsläpp av växthusgaser, detta i samband med att företaget offentliggjorde sin Environmental, Social and Governance-rapport.

De visade också på framgången de nått inom området och presenterade en målbild över hur man kan nyttja smartare teknik för att skapa en mer hållbar framtid för alla.

Lenovo har bland annat åtagit sig att uppå en förbättring av energieffektiviteten hos sina stationära datorer och servrar med 50 procent, samt 30 procent bland Notebooks och Motorola-produkter, till räkenskapsåret 2029/30. Företaget siktar också på att köpa 90 procent av sin energi från förnybara källor och minska sina utsläpp av växthusgaser med 100 miljoner ton i sin värdekedja till räkenskapsåret 2025/26.

Målen stärker Lenovos 2030 science-based targets om att minska Scope 1 och Scope 2 vad gäller direkta utsläpp, med 50 procent (relaterade till drift där energi använts till elektricitet, uppvärmning, ånga eller nedkylning) samt minska Scope 3-utsläpp med 25 procent (vad gäller utsläpp i företagets värdekedjor). Inom sin egen värdekedja siktar Lenovo på att minska utsläpp inom tre kategorier: användandet av sålda produkter, inköp av varor och tjänster och slutligen vid transporter. Företaget utforskar också en väg till nettonollmål efter att ha valts av Science Based Targets-initiativet (SBTi) för att testa vetenskapligt baserade metoder för att uppnå nettonollutsläpp.

–  Det alltmer brådskande behovet av att bekämpa klimatförändring, skydda naturliga resurser, investera i samhällen och ta hand om oss själva efter högsta möjliga etiska standarderna har ökat, säger Yang Yuanging VD på Lenovo. Det är nu viktigt att internationella företag och deras ledare bygger ett hållbart tillvägagångssätt som genomsyrar hela organisationen och som kommer återspeglas i våra samhällen i månader, år och årtionden framöver.

Lenovo offentliggör nya klimatmål och presenterar ESG-rapporten 2020/21Lenovo fortsätter övergången till en alltmer cirkulär ekonomi. Till räkenskapsåret 2025/26 siktar de på att 100 procent av sina PC-produkter ska utgöras av konsumentåtervunnet material och att 90 procent av plastförpackningar ska komma från återvunnet material. Smartphoneförpackningar ska ha 50 procent mindre engångsplast och kommer att ha en minskning med 10 procent i storlek och volym till räkenskapsåret 2025/26. Utöver detta ska Lenovo möjliggöra återvinning och återbruk av 363 miljoner kilo av end-of-life produkter och kommer ha använt 136 miljoner kilo konsumentåtervunnet plastmaterial till sina produkter.

Utöver sina klimatmål har Lenovo också satt sociala mål för att fostra en mer inkluderande miljö. Till räkenskapsåret 2025/26 har Lenovo satt som mål att kvinnor ska utgöra 27 procent av sina globala ledande roller (upp till 21 procent under 2020) medan personer från minoritetsgrupper ska utgöra 33 procent av personer i ledande position i USA (jämfört med 29 procent under 2020). Till följd av att  Lenovo Product Diversity Office presenterades under 2020 siktar de nu på att 75 procent av produkterna ska vara designade av experter inom inkluderande design för att säkerställa att de fungerar för alla oavsett psykisk och fysisk förmåga, till räkenskapsåret 2025/26.

Lenovo vill också stärka underrepresenterade grupper och samhällen med tillgång till teknik och utbildning inom vetenskap, ingenjörsskap och matematik. De presenterade därför ett mål av att påverka 15 miljoner liv genom välgörenhet och partnerskap till räkenskapsåret 2025/26 – med ett utökat mål att påverka 1 miljon personer genom yrkeslivsutbildning, kompentensutveckling och tillgång till smarta elektronikprodukter.

Detta är Lenovos femtonde årliga ESG-rapport och den täcker räkenskapsåret 2020/2021 (1 april 2020 till 31 mars 2021). Tillsammans med uppdaterade SBTi-mål och statistik innehåller rapporten också milstolpar som Lenovo uppnått, exempelvis att 15 miljoner USD har gått till pandemirelaterat stöd för utbildare, samhällsledare och välgörenhetsorganisationer. Rapporten innehåller också Lenovos deltagande i Valuable 500:s initiativ för inkludering av funktionshindrade samt erkännandet Från Fast Company som en av de bästa arbetsplatserna för innovatörer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00