Lenovo presenterar nya innovationer på CES med smartare produkter för arbete, hem och gaming
Hem LEVERANTÖRLENOVO Lenovo presenterar nya innovationer på CES 2022 med smartare produkter för arbete, hem och gaming

Lenovo presenterar nya innovationer på CES 2022 med smartare produkter för arbete, hem och gaming

Publicerat av: Redaktionen

Under CES 2022 har Lenovo presenterat ett brett utbud av nya produkter och lösningar skapade för att stärka såväl individer som företag i en alltmer hybrid värld.

Bland de lanserade produkterna finns sofistikerade och hållbara produkter och lösningar som stöttar Lenovos vision om att kunna leverera smartare teknik för alla.

Utifrån den devisen skapas teknik som hjälper användare vid distans- och hybridarbete, vid studier men också vid underhållning.

ThinkPad tar företagsteknik till nästa nivå

ThinkPad har ett anrikt arv och har länge varit den ledande bärbara datorn på marknaden. När vi går in i 2022, ThinkPads trettionde år, presenterar Lenovo nu den nya Thinkpad Z-serien, bestående av ThinkPad Z13 och Z16. Datorerna drivs av den nya processorn AMD Ryzen PRO 6000 Series med Microsoft Pluton säkerhetsprocessor och kombinerar progressiv design, modernt samarbete, och konkurrenskraftig prestanda med stärkt säkerhet. ThinkPad Z-serien har ett starkt fokus på att minska sin miljöpåverkan utan att påverka datorns tålighet, vilket reflekteras i allt från slutprodukt till förpackning. De är skapade av hållbara material såsom veganskt läder av 100 procent återvunnen plast, samt 75 procent återvunnen aluminium. Förpackningarna är gjorda av 100 procent återvinningsbar bambu och sockerrörsfiber.

ThinkPad Z13 förväntas vara tillgänglig i maj 2022 från 1649€ exl. Moms.

ThinkPad Z16 förväntas vara tillgänglig i juni 2022 från 2249€ exl. Moms. Lenovo presenterar nya innovationer på CES med smartare produkter för arbete, hem och gaming

I framkanten av ThinkPad-portfoliot finner man nu ThinkPad X1 Carbon 10th Gen, X1 Yoga 7th Gen och X1 Nano 2nd Gen, som drivs av Intel vPro med 12:e Generationens Intel Core och Windows 11. Dessa är skapade för den hybrida arbetsplatsen som kräver förstklassig prestanda, förbättrad kamera- och ljudkvalitet och samtidigt en säkrare dator för de cybersäkerhetshot som distansarbete utgör.

När det kommer till stationära arbetsdatorer presenterar

Lenovo nya ThinkCentre M90a Pro Gen 3 som har funktioner som gör dem till en smart PC-lösning optimerad för samarbete på distans. En omdesignad Tiny-in-One (TIO) vid namn TIO Flex tar ett nytag om den modulära allt-i-ett-arbetsdatorn som Lenovo introducerade så tidigt som 2014.

ThinkPad X1 Carbon Gen 10 förväntas vara tillgänglig i maj/juni 2022, från 1579€ exkl. moms.
ThinkPad X1 Yoga Gen 7 förväntas vara tillgänglig i maj/juni 2021 från 1769€ exkl. moms.
ThinkPad X1 Nano Gen 2 förväntas vara tillgänglig i maj/juni 2022 från 1749€ exkl. moms.
ThinkVision P27q-30 förväntas vara tillgänglig i juli 2022 från 499€ inkl. moms och P27h-30 förväntas vara tillgänglig i augusti 2022 från 599€ inkl. moms.
ThinkCentre M90a Gen 3 Pro förväntas vara tillgänglig i juli 2022 från 849€ exkl. moms.
TIO Flex förväntas vara tillgänglig i juli 2022, från 49€ inkl. moms för endast stativet.

Lenovo Neptune vätskekylningsteknik

På CES 2022 visar Lenovo upp sin innovativa vätskekylningsteknik Lenovo Neptune, som har utökats till att nu omfatta grafikprocessorer, med två nya system för VDI och avancerad analys. Med Lenovo Neptune har Lenovo lett utvecklingen i att ta fram energibesparande koncept som är både prestandahöjande och återanvänder mer energi. Lenovo Neptune använder vätskekylning för att extrahera värme från system med hög termisk effekt, möjliggjort av en tredelad strategi baserad på: Direct to Node (DTN) varmvattenkylning, Rear-door Heat Exchanger (RDHX), Thermal Transfer Module (TTM) och andra tekniker. Dessa tekniker kan sänka den totala strömförbrukningen för full drift av servern och datacentret, vilket kan leda till verkliga besparingar snabbt och något som fortsätter även under hela datainfrastrukturens livslängd.

Kraftfulla tekniklösningar för små och medelstora företag

Lenovos senaste serie av ThinkBook och ThinkCentre-produkter är utformade med små och medelstora företag i åtanke. De är skapade i premiummaterial som ger dem en sofistikerad och hållbar design, samtidigt som de möter kraven från nästa generations orädda företagsanvändare.

Produktiv multitasking har blivit det nya normala i en värld där de flesta arbetar utefter en hybrid modell. ThinkBook Plus Gen 3 bryter ny mark inom detta område genom att vara marknadens första 17,3-tums bärbara dator med en inbyggd andra LCD-skärm om 8-tum.

ThinkBook 13x Gen 2 är skapad för de som ofta arbetar på språng. Den är ultratunn (12,9mm) och väger endast 1,21kg. Den är gjord av premiumaluminium och på insidan finner man en Intel Evo-plattform samt senaste generationens Intel 12 Gen Core U-Series-processorer. Utöver dessa så kommer nya ThinkBook 14 och ThinkBook 16 Gen 4+, båda smalare än tidigare generationer och med större styrplattor med glasyta som förstärker den interaktiva upplevelsen.

För växande företag i behov av ett bredare urval av anpassningsbara högpresterande datorlösningar skapade Lenovo ThinkCentre neo-portföljen, som består av ThinkCentre neo 70t, ThinkCentre 50s och ThinkCentre neo 30a 24. Dessa enheter visar upp de anmärkningsvärda tekniska framstegen inom den nya eran av sammankopplade hybrida arbetsdatorer.

Lenovos nya Easy Install är en distributionstjänst speciellt designad för små och medelstora företag som kan behöva support för att installera ny teknik för sina anställda, oavsett om de är på distans eller på plats. Den här tjänsten förenklar driftsättningsprocessen, vilket ger företag möjlighet att bestämma när, var och vad som ska installeras. Detta gör att interna IT-resurser frigörs och kan fokusera på mer kritiska frågor.

Stärkt skärmkvalitet både i konferensrummet och på hemmakontoret

Moderna arbetsytor fortsätter att utvecklas och kunder letar efter teknik som möjliggör flexibilitet mellan kontor och hem. Lenovo utökar därför nu ThinkVision-utbudet med en ny generation av P-seriens 27-tums professionella skärmar designade med modulär flexibilitet, digitalt välbefinnande och hållbarhet i åtanke. De tre nya QHD-skärmarnas näst intill ramlösa design utökar användarnas arbetsyta och förbättrar effektivitet och produktivitet både hemma och på kontoret.

Lenovo introducerade också nyligen en ny serie ThinkVision storformatsskärmar (LFD), som är perfekta för mötesrum eller utbildningslokaler. ThinkVision T86, T75 och T65 erbjuder effektivt samarbete för personer i rummet och på distans tack vare ljusstarka 4K-skärmar, integrerad programvara för Lenovo Smart Whiteboard med en bekväm skrivupplevelse, inbyggda högtalare, mikrofoner och en modulär webbkamera för videokonferenser.

ThinkVision T86 kommer finnas tillgänglig i början av juni 2022, från 6999€.
ThinkVision T75 kommer finnas tillgänglig i början av juni 2022, från 3999€.
ThinkVision T65 kommer finnas tillgänglig i början av juni 2022, från 2999€.
Lenovo Q27h-20 förväntas vara tillgänglig i juli 2022 från 399€ inkl. moms.
Lenovo Q27q-20 monitor förväntas vara tillgänglig i maj 2022 från 339€ inkl. moms.
Lenovo Q24i-20 monitor förväntas vara tillgänglig i maj 2022 från 229€ inkl. moms.

Premiumdesign hos nya stilrena Yoga-datorer

Lenovo visar upp sin sjunde generation av bärbara 2-i-1-datorer i Yoga-serien för att fira tioårsjubileet av Yogas debut. Den 14-tums vikbara Lenovo Yoga 9i med Windows 11 är utrustad med upp till 12:e generationens Intel Core i7-1260P-processor kombinerat med Intel Iris Xe-grafik för överlägsen prestanda.

Nya ultraportabla Lenovo Yoga 7i finns i 14- och 16-tum och är designad för att väcka underhållning till liv. Välj 14-tumsmodellen med upp till 2,8K OLED-pekskärm med 100 procent av DCI-P3 färgomfång och ultralivlig bildkvalitet med Dolby Vision, eller utöka visningsupplevelsen ytterligare med 16-tummaren, även den med pekskärm.

Nya 13-tums Lenovo Yoga 6 har gjorts mer hållbar för att inspirera andra att överväga hur deras teknikval påverkar miljön. Höljet är tillverkat av återvunnet aluminium och finns även med hölje i textil tillverkat av 50 procent återvunnen plast och behandlat med en fläckresitent finish.

Yoga 9i (14”, 7) med 12th Gen Intel Core-processor förväntas vara tillgänglig i april 2022 från 1499€ inkl. moms.
Yoga 7i (16”) med 12th Gen Intel Core-processor förväntas vara tillgänglig från maj 2022 från 1199€. 14-tumsmodellen med 12th Gen Intel Core-processor är också tillgänglig i maj 2022 från 1099€ inkl. moms.
Yoga 6 (13”, 7) med AMD Ryzen 5000 Series processor förväntas vara tillgänglig från maj 2022 från 899€ inkl. moms.
Yoga Wireless Mobile Mouse förväntas vara tillgänglig juni 2022 från 39,99€ exkl. moms.
Yoga Wireless Performance Mouse förväntas vara tillgänglig i juni 2022 39,99€ exkl. moms.

Gamingenheter som är redo att ta sig an allt motstånd

Lenovo Legion ser återigen till att spelare av alla generationer och nivåer nu kan njuta av förstklassig underhållning och spela från såväl sovrummet som esportarenan, eller praktiskt taget varifrån som helst, och samtidigt hålla stilen.

Lenovos nytillskott för gaming 2022 innefattar bildskärmar, tillbehör, programvara och tjänster och inkluderar de 16-tums bärbara datorerna Lenovo Legion 5i Pro och Lenovo Legion 5 Pro, samt 15-tums bärbara datorerna Lenovo Legion 5i och Lenovo Legion 5. Alla fyra erbjuder spelprestanda från Windows 11, utmärkt rörlighet och de senaste grafikprocessorerna för laptops från NVIDIA GeForce RTX. Lenovo Legion 5i och Lenovo Legion 5i Pro har upp till den senaste 12:e generationens Intel Core i7-12700H-processor och Lenovo Legion 5 och Lenovo Legion 5 Pro kommer med nästa generations AMD Ryzen-processorer.

Lenovos tre nya spelskärmar presenterades också under CES. Lenovo Legion Y25-30 är en 24,5-tumsskärm med IPS-panel och 240Hz uppdateringsfrekvens, perfekt för seriösa spelare som söker konkurrenskraftig skärmprestanda. Nya Lenovo G27qe-20- och Lenovo G24qe-20 är mångsidiga skärmar i instegssegmentet, med 100Hz uppdateringsfrekvens, 1 ms responstid och AMD FreeSync. De är även Eyesafe-certifierade som ger nybörjarspelare låga nivåer av blått ljus vid långa spelsessioner.

En bra datormus är avgörande för varje spelare, därför introducerar Lenovo två nya ergonomiskt optimerade möss designade med optimala greppfunktioner. Lenovo Legion M600s Wireless Gaming Mouse och Lenovo Legion M300s RBG Gaming Mouse är båda superlätta och väger under 75g.

Lenovo har också utvecklat Legion Arena, ett spelnav som länkar populära plattformar och onlinebutiker för att samla spelares alla tidigare köpta PC-spel på en och samma plattform. Läs om alla nyheter från Lenovo Legion här.

Lenovo Legion 5i Pro (16”, 7) med Intel Core processor förväntas vara tillgänglig i mars 2022 från 1699€ inkl. moms och Lenovo Legion 5 Pro (16”, 7) med AMD Ryzen 6000 H-Series processor förväntas vara tillgänglig maj 2022 från 1599€.

Lenovo Legion 5i (15”, 7) med Intel Core-processor förväntas vara tillgänglig i mars 2022 från 1299€ inkl. moms

Lenovo Legion Y25-30 förväntas vara tillgänglig i juni 2022 från 349€.

Lenovo G27qe-20 förväntas vara tillgänglig i februari 2022 från 349€ inkl. moms.

Lenovo G24qe-20 förväntas vara tillgänglig i februari 2022 från 249€ inkl. moms.

Lenovo Legion M600s Wireless Mouse förväntas vara tillgänglig i juni 2022 från 99,99€ inkl. moms.

Lenovo Legion M300s RGB Mouse förväntas vara tillgänglig i maj 2022 från 29,99€ inkl. moms.

Utökade kundmöjligheter

Som en del av Lenovos bredare ESG-åtagande introducerar Lenovo sin CO2 Offset Service för konsumenter, som nu lanseras på alla Lenovo Legion- och Yoga-datorer, inklusive de som presenteras idag. Tidigare endast tillgänglig på kommersiella enheter, ger Lenovo CO2 Offset Service kunderna ett enkelt och transparent sätt att kompensera för de koldioxidutsläpp deras enhet skapar. På så vis kan konsumenter hjälpa miljön med ett knapptryck. Lenovo CO2 Offset Service kommer finnas tillgänglig globalt via Lenovo.com från och med januari 2022.

Dessutom är Lenovo Premium Care Plus företagets senaste innovation inom stärkt kundsupport, designad med den moderna användaren i åtanke. Inom tjänsten kommer kunderna ha tillgång till inte bara Premium Care utan en hel svit av avancerade Lenovotjänster inklusive skydd mot olycksskador, Lenovo Smart Performance, Lenovo Migration Assistant och företagets batterigaranti.

Enheter för det smarta och moderna hemmet

Lenovo Smart Clock Essential med inbyggd Alexa är den senaste enheten i Lenovos innovativa smarta hem-sortiment. Den här smarta klockan kan hjälpa användaren att ställa in timers och påminnelser, och Alexa är där för att hjälpa till att lägga till föremål i din Amazonkundvagn eller för att styra ditt smarta hem. Lenovo släppte också två nya smarta dockningsalternativ för Smart Clock inklusive Lenovo Ambient Light Dock och Lenovo Wireless Charging Dock med nattljus.

Funktionerna i Lenovo Smart Frame har också uppdaterats för enklare användning. Kunder kan helt enkelt använda sin telefon för att ladda upp foton till ramens inbyggda minne.

Lenovo Smart Clock Essential med inbyggd Alexa förväntas vara tillgänglig i mars/april 2022 från 699€ inkl. moms.

Lenovo Ambient Light Dock förväntas vara tillgänglig i april 2022 från 29,99€ inkl. moms.

Lenovo Wireless Charging Dock med Night Light är tillgänglig nu (kompatibel med Lenovo Smart Clock 2) från 29,99€ inkl. moms.

Lenovo Smart Frame är tillgänglig nu.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00