Med Prisma Access 2.0 erbjuder Palo Alto Networks en molnbaserad säkerhetslösning anpassad för distansarbete
Hem Säkerhet Med Prisma Access 2.0 erbjuder Palo Alto Networks en molnbaserad säkerhetslösning anpassad för distansarbete

Med Prisma Access 2.0 erbjuder Palo Alto Networks en molnbaserad säkerhetslösning anpassad för distansarbete

Publicerat av: Redaktionen

I den nya versionen av Palo Alto Networks molnsäkerhetsplattform Prisma Access introduceras automatiska åtgärder mot störningar i nätverket samt realtidsskydd mot helt nya typer av intrång.

Med Prisma Access 2.0 erbjuder Palo Alto Networks en molnbaserad säkerhetslösning anpassad för distansarbete

Anand Oswal, VP och chef för Brandvägg-som-Plattform på Palo Alto Networks

Lösningen är utformad för att hjälpa företag med distansarbetande personal att nå en hög säkerhetsnivå utan att försvåra anställdas möjligheter att nå data och program som de behöver i sitt arbete.

“När distansarbetandet ökar ställs nya och annorlunda krav på verksamheters säkerhetstänk,” säger Anand Oswal, VP och chef för Brandvägg-som-Plattform på Palo Alto Networks. ”Med en heltäckande säkerhetslösning i molnet kan anställda få smidig och säker tillgång till alla de program och all den data de behöver, oberoende av var de befinner sig.”

Prisma Access 2.0 hanterar fler än fyra miljoner säkerhetsuppdateringar per dygn. Det är 25 gånger fler än den konkurrent som kommer närmast. Det som särskiljer Prisma Access 2.0 från andra lösningar på marknaden är att skyddet inte bara omfattar applikationstrafik via webben. Prisma Access 2.0 ger också skydd för IoT-enheter och kan användas för att ge ett omfattande skydd för existerande miljöer, utan krav på ändringar i arkitekturen.

“2020 var året då distansarbete blev norm för miljoner anställda runt om i världen. Även om det finns gott hopp om effektiva vaccin mot COVID-19 under 2021 så är distansarbete här för att stanna.” säger Eric Parizo, senior analytiker på konsultbolaget Omida. ”Vi ser att molnbaserade säkerhetslösningar som Prisma Access kommer att vara modellen för företag som vill fortsätta att vara framgångsrika. Det gäller att klara av att undvika cyberattacker, utan att göra den dagliga hanteringen av säkerhet så krånglig för anställda att produktiviteten sjunker.”

Bland de viktigaste nyheterna i Prisma Access 2.0 finns:

• Ett nytt molnbaserat hanteringsgränssnitt där säkerhetsuppdateringar och rekommenderade åtgärder hanteras i realtid.
• Ny funktionalitet där åtgärder vid nätverksstörning sker både automatiskt och autonomt för att minska avbrott för medarbetare på distans.
• Bättre möjligheter att i realtid upptäcka och stoppa okända helt nya former (Zero-Day) av intrång tack vare användning av maskininlärning som tillämpas på stora mängder telemetridata.
• Möjlighet att använda explicit proxy i Prisma Access Cloud Secure Web Gateway vilket gör det möjligt att enkelt migrera från en ren proxy-baserad lösning till en molnsäkerhetsplattformen som skyddar alla applikationer, portar och protokoll och inte bara webbtrafiken. Detta utan att behöva ändra sin nätverksarkitektur.
• API-stöd för Cloudblades, en plattform som används för att integrera tredjepartstjänster för både säkerhet och infrastruktur i ClouldGenix SD-WAN.

Prisma Access 2.0 kan också skydda mot hot som riktas mot IoT-enheter utan behov av ytterligare utrustning eller extra sensorer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>