Hem Nyheter Med rätt ess i rockärmen för framtidens marknad

Med rätt ess i rockärmen för framtidens marknad

Publicerat av: Redaktionen

Under 2018 satte Ingram Micro en tydlig strategi som innebär ett ökat fokus inom tjänsteområdena Value och Cloud, samtidigt som man fortsätter att utveckla ett starkt erbjudande inom den traditionella distributionsaffären med tillhörande tjänster.

Med rätt ess i rockärmen för framtidens marknad 3

William van Kerkvoorde, Nordic Vice President Ingram Micro

Ingram Micro skall vara den marknadsledande distributören i Norden med ett förstklassigt ekosystem bestående av lösningar byggda tillsammans med tillverkare och partners och automatiserade konsumtionstjänster som hjälper kunderna att enkelt utnyttja framtidens teknologi.

I linje med denna strategi flyttar Ingram Micro nu det kommersiella och strategiska ansvaret till övergripande affärsområdesansvariga. På så sätt får man fyra dedikerade team för ett Nordiskt fokus inom områdena; Cloud, Core Solutions, Mobility och Value, i kombination med ett entreprenöriellt säljfokus i varje land. Många av Ingram Micros kunder arbetar båda lokalt och Nordiskt och med den nya organisationen kan man supportera dessa kunder ännu bättre.

Erfarna ledare med specifik kompetens

Jakob Kvist-Sørensen kliver in och tar sig an rollen som Director, Advanced Solutions and Speciality Nordic. Jakob har 25 års erfarenhet inom IT-branchen, med ett ständigt fokus på att skapa värde och merförsäljning för kunder och partners.

Affärsområdet Cloud kommer även fortsättningsvis drivas av Torbjörn Schön, där fokus ligger på att förverkliga det mål som Ingram Micro har att hjälpa sina kunder i resan till molnet och den digitala transformationen.

Inom Mobility tar Fredrik Westeren med sina 20 år i telekombranschen en förstärkt roll då han samlar de kommersiella teamen i Sverige, Norge och Danmark under sitt ansvar för att ytterligare stärka synergierna mellan länderna.

Tony Kalomirakis kommer liksom tidigare att ansvara för området Core Solutions, Ingram Micros framgångsrika distributionsverksamhet inom IT produkter.

Ett dedikerat distributionslager

Med rätt ess i rockärmen för framtidens marknad 4

Från den 1 juli har Ingram Micro dessutom tagit ytterligare ett historiskt steg för att bli effektivare i sin hårdvaruleverans då man flyttat distributionslagret inom Mobilitet från Borås till Rosersberg/Stockholm, där redan all leverans inom IT/Core Solutions bedrivs. Detta kommer på sikt att ge Ingram Micro en större möjlighet att erbjuda en samlad och komplett leverans av IT- och Mobilitetsprodukter med kringliggande tillbehör och tjänster.

Man samlar all kompetens och kunskap inom distribution under ett och samma tak och får med det bland annat en ökad flexibilitet och effektivitet samtidigt som lagret i Viared blir ett mer renodlat lager för Ingram Micros logistikkunder.

”Med den nya organisationen lägger vi grunden för att kunna erbjuda våra kunder marknadens bästa erbjudande inom varje affärsområde. Vi kommer fortsätta att satsa mycket på konsumtionstjänster och servicebaserad försäljning för att möta den trend vi ser på marknaden”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>