Microsoft och Oracle i nytt samarbete
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTERMICROSOFT Microsoft och Oracle utökar sitt samarbete för att leverera Oracle databastjänster på Oracle molninfrastruktur i Microsoft Azure

Microsoft och Oracle utökar sitt samarbete för att leverera Oracle databastjänster på Oracle molninfrastruktur i Microsoft Azure

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft blir tillsammans med Oracle de enda hyperscalers som erbjuder Oracle Cloud Infrastructure Database Services för att göra molnmigrering samt distribution och hantering av multi-cloudtjänster enklare. 

 Oracle och Microsoft har annonserat tjänsten Oracle Database@Azure, som ger kunderna direktåtkomst till Oracles Databaser som körs i Oracle Cloud Infrastructure (OCI) och distribueras i Microsoft Azure-datacenter.

Oracle Database@Azure erbjuder prestanda, skalbarhet och workload-fördelarna med Oracle Database i Oracles molninfrastruktur, tillsammans med Microsoft Azures säkerhet, flexibilitet och tjänster, inklusive förstklassiga AI-tjänster som Azure OpenAI. Denna kombination ger organisationer mer flexibilitet när de väljer var de vill köra sina workloads.

Den ger också en effektiv miljö som förenklar molninköp och hantering mellan Oracles databas- och Azure-tjänster.

Med lanseringen av Oracle Database@Azure hjälper Oracle och Microsoft kunder att påskynda sin migrering till molnet för att kunna modernisera IT-landskap och dra nytta av Azures infrastruktur, verktyg och tjänster. Kunder får följande fördelar:

  • Fler möjligheter att flytta sina Oracle-databaser till molnet.
  • Den högsta nivån inom Oracle Database gällande prestanda, skalbarhet, och tillgänglighet, samt funktions- och prisjämförbarhet.
  • Enkelheten, säkerheten och svarstiden med en enda operativ miljö (datacenter) i Azure.
  • Möjligheten att skapa nya molninterna applikationer med hjälp av OCI- och Azure-teknik, inklusive AI-tjänster.
  • Effektiviteten med en arkitektur som har testats och stöds av två av de mest betrodda namnen inom molntjänster.

”Vi har en stor möjlighet att hjälpa organisationer att föra över sina verksamhetskritiska applikationer till molnet så att de kan transformera alla delar av verksamheten med nästa generation av AI”, säger Satya Nadella, styrelseordförande och CEO för Microsoft. ”Vårt utökade samarbete med Oracle gör Microsoft Azure till den enda andra molnleverantören som kan köra Oracles databastjänster och hjälpa våra kunder att få tillgång till en ny våg av molndriven innovation.”

”De flesta kunder använder redan flera moln”, säger Larry Ellison, Oracle Chairman och CTO. ”Microsoft och Oracle samarbetar för att göra det enkelt för dessa kunder att ansluta Azure-tjänster med den senaste Oracle Database-tekniken på ett smidigt sätt. Genom att samla Oracle Exadata-maskinvara i Azure-datacenter får kunder bästa möjliga databas- och nätverksprestanda. Vi är stolta över att samarbeta med Microsoft för att kunna erbjuda våra kunder kapacitet av högsta rang.”

Multi-cloudtjänster med kunderna i fokus 

Microsoft och Oracle i nytt samarbete

Satya Nadella,Larry Ellison

Den nya tjänsten ger en helt integrerad upplevelse vid distribution, hantering och användning av Oracle-databasinstanser i Azure. Tack vare den kan organisationer dra nytta av molnet ännu mer genom att kombinera sina befintliga kompetenser med de bästa Oracle- och Microsoft-funktionerna direkt i Azure-portalen.

Den nya tjänsten är utformad för att eliminera kundernas största utmaningar med att integrera multi-cloudarkitekturer och undvika fragmenterad hantering, silo-verktyg och en komplex inköpsprocess.

Tack vare det utökade samarbetet kan kunder distribuera Azure-tjänster tillsammans med fullt hanterade Oracle Database-tjänster i samma datacenter, och samtidigt få stöd för Oracle Exadata Database-tjänster, Oracle Autonomous Database-tjänster och Oracle Real Application Clusters (RAC). Oracle och Microsoft har också utvecklat en gemensam supportmodell för att ge snabb respons och problemlösning för kritiska workloads.

Oracle och Microsoft har dessutom förenklat inköps- och avtalsprocessen. Kunder kan köpa Oracle Database@Azure via Azure Marketplace för att utnyttja sina befintliga Azure-villkor. De kommer också att kunna använda sina befintliga Oracle Database-licensfördelar, som Bring Your Own License (BYOL) och programmet Oracle Support Rewards.

”I vår digitala transformationsresa, som drivs av innovation och teknik, är möjligheten till interoperabilitet mellan olika molntjänstleverantörer av högsta betydelse. Detta gör det möjligt för oss att säkerställa trygga och snabba ekonomiska transaktioner för våra 40 miljoner kunder”, säger Mihir Shah, Enterprise Head of Data på Fidelity Investments. ”Dagens lansering visar hur branschledarna Microsoft och Oracle sätter sina kunders intressen först genom att erbjuda en samarbetslösning som gör det möjligt för organisationer som Fidelity att leverera förstklassiga upplevelser till våra kunder och uppfylla de omfattande regelefterlevnads- och tillsynskraven med minimal stilleståndstid.”

”Data är livsnerven i alla företag, och med molnet kan vi analysera den på bästa sätt så att insikterna går att agera på”, säger Magesh Bagavathi, Senior Vice President och Global Chief Technology Officer på PepsiCo. ”Som ett av världens största mat- och dryckesföretag med ett marknadsvärde på över 200 miljarder amerikanska dollar ger möjligheten att köra våra verksamhetskritiska system och tillhörande data i molnet med Oracle Database@Azure oss en strategisk fördel som vi kan skala upp inom vår globala verksamhet.”

”Vi tar hjälp av våra teknikpartners för att stödja Vodafones strategiska fokus på kunder, enkelhet och tillväxt i Europa och Afrika”, säger Scott Petty, Chief Technology Officer på Vodafone. ”Det nya erbjudandet från Oracle och Microsoft gör att vi kan leverera innovativa och differentierade digitala tjänster snabbare och mer kostnadseffektivt till våra kunder.”

”Som den globala ledaren inom sektorn för finansiella tjänster har Voya utnyttjat den digitala transformationen för att ge våra kunder och medarbetare den bästa möjliga upplevelsen. Samtidigt som vi flyttar våra affärsapplikationer till molnet har den här typen av molnpartnerskap potentialen att hjälpa hela branschen att bibehålla den förhöjda säkerheten, regelefterlevnaden och prestandan. Det gör att vi kan påskynda arbetet med utvecklingen av nya teknikprodukter, lösningar och tjänster som förbättrar kundupplevelsen och hjälper till att uppnå bättre ekonomiska resultat”, säger Santhosh Keshavan, Executive Vice President och Chief Information Officer på Voya Financial, Inc.

Oracle kommer att driva och hantera dessa OCI-tjänster direkt i Microsofts datacenter globalt, med start i nordamerikanska och europeiska regioner.

Mer information om hur du kommer igång med Oracle Database@Azure finns på sidan med lösningar från Microsoft och Oracle.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00