Microsoft utser Årets Partner under Partner Inspiration Day 2023
Hem NYHETERTECH NEWS Microsoft utser Årets Partner under Partner Inspiration Day 2023

Microsoft utser Årets Partner under Partner Inspiration Day 2023

Publicerat av: Redaktionen

Under evenemanget Partner Inspiration Day 2023 den 18 september tillkännagav Microsoft Sverige Årets Partner i totalt 12 kategorier.

Tävlingen syftar till att lyfta det innovativa arbete som görs inom Microsofts svenska partnernätverk.

Utmärkelserna tilldelas Microsoft-partner som under året visat stor innovationskraft och framgångsrikt lyckats skapa och implementera kundlösningar som baseras på Microsofts teknik. I år uppmärksammas partners i flera kategorier och inom olika tjänsteområden, branscher och sektorer där Microsofts teknik används. För första gången någonsin delades det även ut ett pris med två vinnare, det blev inom AI, ett område som fullkomligen exploderat under året.

Therese Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige, uttryckte sin glädje över evenemanget och partnerskapens betydelse:

”Partner Inspiration Day är en årlig höjdpunkt och en viktig plattform för oss att hylla och belöna partnerskap inom Microsofts ekosystem. Vårt partnernätverk, bestående av drygt 4000 bolag i Sverige, är en av de absolut viktigaste faktorerna för oss att tillsammans driva Sveriges fortsatta digitaliseringsresa. Några partners har utmärkt sig extra det senaste året och det är med stor glädje som vi ges möjligheten att lyfta fram och fira dem när vi utser Årets Partner.”

Under Microsoft Partner Inspiration Day 2023 hyllades totalt 13 partners inom Microsofts ekosystem som utmärkt sig inom olika kategorier. Vinnarna och deras motiveringar presenteras nedan:

Årets SMB-partner – Zelly
En partner som fortsätter att leverera starkt inom alla tre molnen, Azure, Modern Work och Biz Apps mot SMB-segmentet där de bibehåller hög tillväxt genom att ständigt addera nya kunder.
Till råga på allt fick Zelly utmärkelsen “Microsoft SMB Partner of the year Modern Work” World Wide på Microsoft Inspire i somras.

Årets D365 Business Central-partner – Cosmo Konsult
Den här partnern fortsätter att leverera sina kunders mest affärskritiska lösningar baserade på Business Central. Med starka kundreferenser och värdeskapande workshops levererar Cosmo såväl branschkompetens som produktkunskaper. Det har gett en fantastiskt win rate och antalet kunder ökar konstant.

Årets Azure-partner – Nordcloud
Partnern etablerade sig som en ”born in the cloud-partner” på den Svenska marknaden för några år sedan med en tydlig ambition att bli en betydande spelare. Sedan dess har de hjälpt våra absolut största kunder bort från mörka, trånga, isolerade datorhallar i källare och till möjligheternas Azure. Nordcloud är idag Microsoft Seriges största Azure partner.

Årets ISV-partner – Sectra
Det här är ett svenskt bolag som är världsledande in inom medicinsk bildhantering. För två år sedan lanserade Sectra tjänsten Sectra One som helt baseras på Azure och nu, det senaste året, har några av väldens största vårdbolag och organisationer valt Sectra One för sin radiologi och patologi. Sectra gör det möjligt för läkare att fokusera på att ge bättre vård till flera människor och med hjälp av AI tidigare upptäcka svåra sjukdomar som cancer.

Årets Modern Work-partner – Exobe
Microsoft utser Årets Partner under Partner Inspiration Day 2023Genom nära samarbete med våra säljteam har de drivit flera transformativa affärer med kundens produktivitet i fokus, både lokalt och internationellt. Några exempel: Internationell Teams voice utrullning  48 länder, 226 siter, 10.000 seats
Installation, drift och förvaltning av Microsoft Teams Rooms hos en svensk bank
samt en kund inom tillverkande industri – Global utrullning Teams Telefoni. Dessutom håller Exobe hela 3 stycken Specialiseringar i MAICPP för modern work samt har utmärkt sig genom Utmärkta leveranser i Microsoft workshop-program.

Årets Security & Compliance-partner – Asurgent
Har genom sitt stora engagemang varit en mycket stark drivkraft i att säkra public sector och möjliggöra deras användande av publika molntjänster både ur ett juridiskt och tekniskt perspektiv. Då kunder oftast behöver hjälp med att förstå hur djupt informationssäkerhet är integrerat i verksamheten och hur man måste förhålla sig till olika ramverk har de hjälpt kunderna i hela deras transformationsresa från rådgivning, assessment, utbildning och genomförande. De har även genomfört många workshops med kunder inom offentlig och privat sektor och hjälpt dem att se nyttan med Microsoft’s molntjänster.

Årets Transformation-partner – Accenture Avanade
Det här en av få partners som jobbar över alla våra molnplattformar på våra allra största kunder. Deras kombinerade erbjudande och kompetens kring våra lösningar, kombinerat med egen industriexpertis och rejäl leveranskapacitet har resulterat i 12 gemensamma kunder där vi tillsammans driver stora transformationsprojekt.

Årets Marketplace-partner – 84codes
84codes är ett svenskt bolag vars lösningar förenklar cloud infrastruktur för utvecklare så att dessa kan fokusera på att bygga nya applikationer och inte på hantering av infrastruktur. 84codes säljer till hundratals kunder världen över via Marketplace och våra CSP partners: ”Digital sales at global scale” på riktigt.

Årets D365 CE-partner – CRM Konsulterna
De  har under året guidat flertal kunder i sin digitala transformation, i kombination av erfarenhet och flertal produkter i CE-suiten. De har gedigen erfarenhet, viljan att alltid ta sin an nya case och kliva in i komplexa miljöer. Under året har de anställt flertal personer från andra branscher, och byggt upp ett transformationsprogram för att kunna växa organiskt. Utöver detta är de en partner som också ger tillbaka till partnerkanalen och delning av erfarenheter både till kunder och partners.

Årets D365 Finance-partner – Implema
Under året har de stöttat flera företag från start till fullskaligt företag och i vissa fall även börsnotering med Dynamics 365 Finance & Operations som affärsapplikation. Dessutom har de drivit och utvecklat många befintliga kunder, från en första workload till att ta kunden vidare till nästa. Inspirationssessioner och hackatons har arrangerats för att inspirera kunder av ny teknik och möjligheter med Microsofts Platform, där en första app bara är början.

Årets AI-partners – Active Solution och ATEA

Atea Med 112 deltagare från 34 kommuner, tillsammans med AI Sweden och digitaliseringministern på plats på Microsofts kontor, så skapade de en platform för kunder att diskutera medborgarnyttan som artificiell intelligens kan innebära inom den publika sektorn. Ett genombrott som fortsätter ge svallvågor, med flera hackathons, webinarer och applikationsbyggen på gång, för att skapa nya möjligheter hos våra gemensamma kunder. 576 idéer genererades och ett flertal kontrakt har skrivits.

Active Solution Med sitt paketerade erbjudande ”Active AI: 2-Wk Proof-Of-Concept” har de verkligen visat på hur man som partner snabbt kan nå nya kunder genom att skapa tydliga erbjudande på Azure Marketplace. Det ökar på synligheten och förståelsen hos Microsoft säljkår samt våra gemensamma kunder.

Under eftermiddagen uppmärksammades även att Capgemini Sogeti är vinnare av årets största partnerpris från Microsofts globala organisation  ”Country Partner of the Year Sweden 2023” och att Zelly fick den globala utmärkelsen Global Modern Work for SMB partner of the Year. Båda dessa utmärkelser delades ut redan i somras på Microsofts globala Inspire event Microsoft Inspire.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00