Hem VMWARE Modernisera nätverket för att tillgodose det förändrade applandskapet

Modernisera nätverket för att tillgodose det förändrade applandskapet

Publicerat av: Redaktionen

Det kan vara svårt att föra in samtalet om nätverk på styrelsenivå.

Modernisera nätverket för att tillgodose det förändrade applandskapet 2

Nick Cross, Vice President, Network, Security & Automation EMEA, VMware

Nätverket är på många vis ett offer för sina framgångar: om det fungerar bra har det svårt att väcka uppmärksamhet. Det gör bara vad det ska, helt enkelt. Men nätverken har avgörande betydelse för affärskritiska och moderna applikationer. Dessa appar och deras stöttande mikrotjänster blir allt mer oförenliga och datahungriga. Och nätverken börjar bli en viktig del av dem och fungerar som en nätliknande kanal som kopplar samman allt och levererar digitala funktioner till slutanvändarna.

Medarbetarna blir alltmer utspridda, och när vi blir allt mer beroende av moderna appar, moln och nya enheter behöver vi inse den ökande roll som ett modernt, transformerat nätverk spelar för att underlätta modern IT för företag och garantera att slutanvändarna blir nöjda.

Nätverk i samband med affärsvinnande moderna appar och data

Appar och deras användare blir allt mer datahungriga, och typen av dessa data och var de finns har ändrats. Data är nu mycket mer oförenliga än förut. De är utspridda från datacentret till edge och slutpunkter, och överallt däremellan. Mängden data växer också – snabbt. År 2024 kommer det att finnas fler än trekvarts miljarder appar. Det är en sexfaldig ökning på bara tio år.

Apparnas själva natur håller också på att förändras fort. Traditionella appar var enorma sjok av kod, som vanligtvis fanns på en och samma server. I detta scenario var nätverkets huvudsakliga roll att erbjuda anslutningar mellan punkter. Moderna molnappar är helt annorlunda. De består av ett antal små, enskilda moduler, som kan finnas var som helst och kommunicera med varandra via nätverket och på så sätt bilda appen. Detta gör att nätverket blir en del av den moderna appen, vilket innebär ett helt nytt användningsområde för nätverk.

Slutanvändarnas önskan om funktionsrika appar driver också på dessa förändringar och tvingar utvecklarna att ta fram dem i sällan skådad fart. Detta kräver nya, nätliknande nätverk som skalanpassas smidigt och automatiskt till var än alla data och appar finns. De flesta traditionella nätverksinfrastrukturer lämpar sig inte för detta ändamål. Organisationerna behöver ett moderniserat nätverk som drivs av sig själv, är skalbart och smidigt och uppfyller moderna företags behov.

Nätverk i samband med uppluckringen av perimetrar

Säkerhet och nätverk har alltid gått hand i hand, men i takt med att hoten ökar och kraven på nätverken växer märker vi av en ännu snabbare konvergens. Resultatet blir en uppluckring av perimetrar och organisationens nätverksgräns mot omvärlden suddas ut. Det håller på att bli normen för att möjliggöra moderna molnappar, SaaS, distansarbete och så vidare.

Uppluckringen av perimetrar innebär dock enorma svårigheter. Den första är komplexitet. När organisationerna inför moderna appar som i många fall finns lokalt, i molnet och ute i edge blir det extremt besvärligt för IT-avdelningen att hantera app- och tjänstsortimentet någorlunda konsekvent. Den andra är en större angreppsyta – den ökade nätverkskommunikationen mellan och inom distribuerade appar ger upphov till fler potentiella intrångsmöjligheter.

Om man kan erbjuda ökad säkerhet via nätverket istället för en uppsjö separata punktlösningar underlättar det en universell säkerhetsmetod där man har ”noll förtroende” och den utökade intelligens, de ökade automatiseringsmöjligheterna och den smidighet detta medför. Detta är en viktig egenskap hos ett modernt nätverk.

Nyckelfaktorer för ett lyckat modernt nätverk

Moderna nätverk är en programvarudefinierad, virtuell utveckling av det traditionella fysiska nätverket och utnyttjar den infrastruktur som är tillgänglig. De ger tillgång till universella och konsekventa anslutningar och levererar inbyggd säkerhet till moderna och traditionella appar som snabbt tillgodoser användarnas krav genom att automatisera nätverks- och säkerhetspolicyer.

Moderna nätverk har följande beståndsdelar:

  • Anslutningstjänster för moderna appar

Moderna nätverk använder kapacitet som service mesh så att appar kan kommunicera internt och med varandra, samt säkerhetsmodeller som SASE (Secure Access Service Edge) för att göra nätverk så smidiga att de kan anpassa sig till förändrade affärsbehov i realtid.

  • Nätverksvirtualisering i flera moln

Moderna nätverk behöver sköta och reparera sig själva och använda AI och ML för att konfigurera om nätverks- och säkerhetspolicyer regelbundet. Här kommer SASE in än en gång och styr trafiken på paketbasis till olika moln och platser för att uppnå bästa möjliga användarupplevelse.

  • Oberoende av den fysiska nätverksinfrastrukturen

Programvarudefinierade nätverk är det som gör det hela smidigt, men den bakomliggande fysiska nätverksinfrastrukturen spelar fortfarande en grundläggande roll. Den fungerar som en allmän universalplattform och styrs av det överlagrade virtuella nätverket. Den kan konfigureras och dras om för att uppfylla affärsbehoven när så krävs.

Kunskap om moderna nätverk står bakom framgångsrika affärer
Kundupplevelsen är direkt kopplad till affärsframgångarna och påverkas både av moderna appar och de data som flödar genom dem. I slutänden är moderna nätverk designade för att tillgodose slutanvändarens behov på bästa vis, vare sig det rör sig om medarbetare eller kunder. De gör det inte bara möjligt att anpassa sig bättre till affärsresultaten utan erbjuder dessutom en oumbärlig, anpassningsbar digital grund som den nya, digitalt inriktade världen vilar på.

Nick Cross, Vice President, Network, Security & Automation EMEA, VMware

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00