Lookouts teknik ska skydda mobila enheter i VMware Workspace ONE
Hem VMWARE Lookouts teknik skas kydda mobila enheter i VMware Workspace ONE Mobile Threat Defense (MTD)

Lookouts teknik skas kydda mobila enheter i VMware Workspace ONE Mobile Threat Defense (MTD)

Publicerat av: Redaktionen

Lookout och VMware presenterade nyligen Workspace ONE Mobile Threat Defense (MTD), en ny lösning för mobil säkerhet som inkluderar Lookouts teknik för att skydda mobila enheter.

Samarbetet med VMware innebär att Lookouts säkerhetslösning för mobiler Mobile Endpoint Security byggs in och kan användas inne i Workspace ONE, VMwares plattform för att leverera och hantera appar på mobila enheter.

Den nya lösningen är en utveckling av den integration som sedan tidigare finns mellan Lookout och Workspace ONE Trust Network. Denna gjorde det bland annat möjligt att integrera rapporter och automatisera hur attacker besvaras, och båda dessa funktioner fungerar även i den nya lösningen.

Det som är nytt är att Lookouts mobila skydd nu används direkt i Workspace ONE UEM Unified Endpoint Management (UEM). Lookouts teknik gör att det inte behövs fler säkerhetsappar på användarens enhet, oavsett om den använder iOS eller Android ChromeOS. Säkerheten kommer istället direkt från Workspace ONE Intelligent Hub, en app som användare av Anywhere Workspace redan använder.

Bakgrunden till den nya lösningen är att mobil säkerhet blivit allt viktigare för företagen, inte minst eftersom allt fler medarbetare arbetar på distans. Enligt en undersökning från Verizon 2021 menade 40 procent av företagen att mobila enheter är deras största säkerhetsrisk.

Lookouts teknik ska skydda mobila enheter i VMware Workspace ONESkyddet som nu ingår i VMware Workspace ONE gör att en rad hot mot mobila enheter kan stoppas, bland andra dessa:

– Appbaserade hot, vilket handlar om såväl skadlig programvara som föråldrade appar som ofta har säkerhetsbrister.

– Sårbara enheter. Detta kan till exempel handla om jailbreak och root access på enheter. Även enheter som har en äldre version av operativsystem kan vara utsatta för attacker.

– Nätverksattacker. Osäkra nätverk kan möjliggöra en rad typer av attacker, som så kallad machine-in-the-middle och SSL certificate stripping.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00