9 av 10 företag anser att FinOps är avgörande för molninnovation
Hem VMware 9 av 10 företag anser att FinOps är avgörande för molninnovation

9 av 10 företag anser att FinOps är avgörande för molninnovation

Publicerat av: Redaktionen

Företag idag är under större press att leverera avkastning på sina molninvesteringar.

Så många som 85 procent jagar molntalanger med Fin-Ops-färdigheter för att säkerställa maximal avkastning på sina investeringar, enligt en ny studie från VMware.

Molnlösningar har blivit en integrerad del av vardagen i många företag. Men många företag saknar fortfarande insikt i sina molnkostnader och hur de kan optimeras. Därför är det framförallt kompetenser inom utveckling och implementering av strategi för att optimera molnkostnader som just nu står högst upp på många företags önskelista. Mer specifikt vill företag ha särskild hjälp för att generera ökad avkastning från molninvesteringar med hjälp av Financial Operations talang.

Siffrorna talar för sig själva. 85% procent av företagen i Europa rekryterar aktivt efter FinOps-talanger. Det är enligt VMwares nya undersökning av företagsledare i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien och Nederländerna. I undersökningen svarar 90% av dem också att en kombination av kompetenser inom både kostnadsoptimering och teknisk kunskap är avgörande för att skapa avkastning på en molninvestering.

9 av 10 företag anser att FinOps är avgörande för molninnovation Trots företagens önskan om fler ”molnhänder” som kan optimera, utveckla och implementera nya strategier för molnkostnader är företagen långt ifrån målet. VMwares forskning visar att nästan 2/3 av företagen inte har kunnat rekrytera önskad kompetens för att hantera molnkostnader. Detta är problematiskt, eftersom 71 % av de tillfrågade företagen anser att bristen på kompetens bromsar innovationen.

Därför anser 9 av 10 av företagen också att IT-avdelningar bör bredda sitt perspektiv.

Att rekrytera endast på traditionella molnkunskaper är inte längre ett alternativ, det är också nödvändigt att inkludera FinOps-färdigheter.

 Samme tendens i Danmark

I Danmark råder det också brist på kompetens inom investeringar i molnlösningar. Lars-Bo Klausen, dansk landschef för VMware, konstaterar att denna trend också påverkar den danska marknaden:

”Det är inte bara i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien och Nederländerna som de saknar händer för att hjälpa till med molninnovation. Även i Danmark behöver vi mer talang, så vi säkerställer fortsatt innovation inom området och att företagen får ut det mesta av sina molninvesteringar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00