NetNordic förvärvar TEDAKO – expanderat fokus på kommunikationslösningar till välfärdssektorn

NetNordic växer och behöver mer kapacitet. Unified Communication-lösningar, Skype for Business och lösningar för välfärdssektorn har särskilt hög efterfrågan.

NetNordic förvärvar TEDAKO – expanderat fokus på kommunikationslösningar till välfärdssektorn 1TEDAKO passar mycket bra ihop med vår tillväxtstrategi med sin solida kompetens och befintliga kundbas, säger Jarl Øverby, koncernchef för NetNordic.

NetNordic har en stark tillväxt och har tagit en marknadsledande position för leverans och drift av affärskritiska lösningar för företag. Vi kan hjälpa företag med helhetslösningar och tjänster gällande integrerad kommunikation, nätverk och IT-säkerhet. Efter förvärvet av IPnett och Intelecom Group har NetNordic blivit ett naturligt val för kunder med komplexa behov inom kommunikation, nätverk och IT-säkerhet. TEDAKO blir det fjärde förvärvet för NetNordic under år 2018.

– Lösningar till välfärdssektorn bygger till stor del på kommunikationslösningar där NetNordic har bred erfarenhet och kompetens. Förutom de tekniska utmaningarna vi löser, stimulerar det oss även att se värdet av dessa välfärdslösningar för samhället och för användarna. NetNordic levererar dessa affärskritiska lösningar med en mycket hög standard från oss som systemintegratör, säger Øverby.

– TEDAKO har en stolt historia och har utvecklat en solid industriell plattform. Detta är ett naturligt nästa steg för oss, och vi ser fram emot att öka vår kapacitet och kunna erbjuda vår kunder nästa generations kommunikationslösningar. I och med detta uppköp adderar vi kompetens och kapacitet till bolaget. Vi har visat imponerande framsteg och vi kommer att fortsätta att bidra till att utvecklas ytterligare, säger Jørgen Kjus, VD för TEDAKO.