NEVS ingår samarbete med HPE för att accelerera sin globala elbilsproduktion
Hem Nyheter NEVS ingår samarbete med HPE för att accelerera sin globala elbilsproduktion

NEVS ingår samarbete med HPE för att accelerera sin globala elbilsproduktion

Publicerat av: Redaktionen

HPE Enterprise Services etablerar en global lösning för NEVS produktionskedja med flexibilitet att anpassa sig till volatila marknadsförhållanden.

Hewlett Packard Enterprise tillkännagav idag att man ingått samarbete med NEVS för att påskynda etableringen av deras globala elbilsproduktion. Som en del i samarbetet kommer HPE att skapa en global IT-plattform för NEVS fordonstillverkning i Sverige och Kina.NEVS ingår samarbete med HPE för att accelerera sin globala elbilsproduktion

NEVS grundades 2012 och förvärvade huvuddelen av tillgångarna i Saab Automobile AB. NEVS vision är att tillhandahålla en global portfölj av lösningar för mobilitet, hållbar stadsinfrastruktur och rena elbilar i premiumsegmentet.

HPE kommer hjälpa NEVS att designa, implementera och drifta en integrerad helhetslösning för NEVS befintliga fabrikstillverkning i Trollhättan, Sverige samt i ny fabrik i Tianjin, Kina. Lösningen sträcker sig från IT-infrastruktur till affärsprocesser och är baserad på SAP HANA och beprövade SAP-lösningar för fordonsindustrin med HPEs teknologi i botten. HPE kommer att använda egenutvecklade och beprövade lösningar som grundar sig på bolagets erfarenhet att etablera fabriker för bilproduktion världen över.

Bloombeg New Energy Finance förutspår att försäljningen av elbilar kommer att uppgå till 41 miljoner år 2040 – nära 90 gånger motsvarande siffra för 2015. NEVS kommer att starta produktionen av deras första elbil 2017.

”Vi går in i en mycket konkurrensutsatt och omvälvande marknad där vi behöver en partner som dels kan påskynda etablering av vår elbilsproduktion, och ge oss den flexibilitet vi behöver för att snabbt kunna anpassa oss”, säger Mattias Bergman, VD, NEVS. ”Hewlett Packard Enterprise hade den bästa lösningen som gör det möjligt för oss att nå dessa mål. De övertygade oss dessutom med sin ledande teknik, samarbetsinriktade arbetssätt och meritlista inom bilindustrin.

HPEs lösning kommer att ersätta majoriteten av NEVS nuvarande applikationer och skapa en global, standardiserad och integrerad IT-plattform för biltillverkning. Denna nya miljö kommer att stödja höga tillverkningsvolymer, tillhandahålla en flexibel produktionskapacitet och ge NEVS möjlighet att snabbt anpassa sin verksamhet till föränderliga marknadsförhållanden. Förberedd för Industri-4.0-koncept kommer den nya plattformen också ge NEVS full kontroll och möjlighet att planera hela värdekedjan från order till leverans av ett fordon.

”NEVS är ett av de mest spännande företagen i branschen som för ett stolt arv av traditionell biltillverkning vidare rakt in i den nya världen av mobil anslutning – och vi är stolta att vara en del av denna resa”, säger Jan Zadak, Senior Vice President and General Manager, Enterprise Services EMEA, Hewlett Packard Enterprise. ”I nära samarbete med NEVS kommer HPE att lägga grunden till en produktionsmiljö som accellererar tiden som krävs för att gå från idé till värde.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>