Nutanix tar järngrepp om hybrida multimoln
Hem LEVERANTÖRNUTANIX Nutanix Cloud Platform tar järngrepp om hybrida multimoln

Nutanix Cloud Platform tar järngrepp om hybrida multimoln

Publicerat av: Redaktionen

I dagens allt mer komplexa IT-miljöer blir det allt viktigare att förenkla driftshanteringen av IT.

Det gör Nutanix med en förenklad, ny version av företagets plattform Nutanix Cloud Platform.

Det handlar om att erbjuda enhetlig hantering av publika moln, privata moln och hyperkonvergerade datacenter.

Nutanix tar järngrepp om hybrida multimoln

Mats Ericson

Nutanix plattform, med namnet Nutanix Cloud Platform (NCP), ligger rätt i tiden. Det övergripande målet är att förenkla användning av hybrida multimoln. Alltså att kunna blanda olika publika molnplattformar, som Amazon Web Services och Microsoft Azure, med olika privata moln i en enda, sammanhållen IT-miljö.

– Vår nya förenklade plattform sammanför avancerade funktioner för att hantera både egna datacenter och publika moln. Den erbjuder även enhetlig administration av applikationer på olika virtualiserings- och containerplattformar, säger Mats Ericson, Regionchef för Sverige, Danmark och Island på Nutanix.

Ju mer populärt det blir att använda flera olika publika molnplattformar, tillsammans med privata moln och mer traditionella datacenter, desto jobbigare blir administrationen av IT-miljöer. Sådana här hybridmiljöer innebär helt enkelt att man måste hantera flera olika IT-lösningar, med flera olika administrationsgränssnitt

Lösningen på problemet är så klart att skapa en plattform med vilken det går att administrera alla, eller så många som möjligt av, de olika delar som en IT-miljö består av.

Blanda allt

Det handlar bland annat om att kunna köra applikationer på valfria publika molnplattformar, valfri hårdvara och valfria virtualiserings- och containerplattformar.

Nutanix är en av de ledande leverantörerna av den här typen av lösningar. Nu förenklar man NCP, vad gäller de olika delar den består av. Vi hittar bland annat följande:

  • Mjukvarudefinierad hantering av virtuell infrastruktur för servrar, lagring och nätverk.
  • Kluster i molnmiljöer.
  • Enhetlig administration av olika molnplattformar.
  • Enhetlig administration av olika lagringsplattformar.
  • Enhetlig hantering av databaser som Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL och MySQL i multimolnmiljöer.
  • Hantering av virtuella applikationer och skrivbord för slutanvändare på publika och privata moln, samt i hybridmiljöer. Detta innefattar även leverans av skrivbord som tjänst.
Kolla kostnader

Konkret innebär det här till exempel självbetjäning vad gäller serverkapacitet, nätverk och lagring, med inbyggda säkerhetsfunktioner. Vidare finns datatjänster, lösningar för tillgänglighet, automatisering av hantering av hela teknikstackar, samt livscykelhantering, med enhetlig hantering för olika plattformar. Ytterligare en viktig aspekt är förenklad mätning av användning, vilket ger bättre kostnadskontroll.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00