Kryptotillgångar och webbplatsuppgifter är den personliga data med högst risk enligt ny undersökning
Hem LEVERANTÖRTREND MICRO Ny rapport: Kryptotillgångar och webbplatsuppgifter är den personliga data med högst risk

Ny rapport: Kryptotillgångar och webbplatsuppgifter är den personliga data med högst risk

Publicerat av: Redaktionen

Trend Micro presenterar idag en ny rapport som dyker djupare in i den blomstrande svarta marknaden för stulna personliga och professionella data.

Genom att jämföra de 16 mest aktiva varianterna av infostealer malware, på två dark web-marknader (Russian Market och 2easy.shop), har forskare från Trend Micro satt samman en unik riskmatris.

Rapporten beskriver hur man kan mäta hur pass mycket ”i riskzonen” stulna data är när den hamnar i händerna på cyberkriminella eller bedragare. På delad första plats återfanns kryptoplånböcker och webbplatsuppgifter – då det är den data som går att tjäna mest intäkter på samt är den data som enklast hittas på hemliga webbplatser.

Andra kategorier, som Wi-Fi-uppgifter och skrivbordsskärmdumpar, är inte lika lätta att sälja eller nyttja. De kategoriserades därför som mindre riskfyllda. Någonstans i mitten finns autentiseringstyper som är mer specialiserade, som de för programvara för FTP- och VPN-tjänster.

På första plats över hemsidor som stod för största volymen stulna webbplatsuppgifter återfanns Google.com, följt av Live.com, Facebook och Instagram.

Kryptotillgångar och webbplatsuppgifter är den personliga data med högst risk enligt ny undersökning– Kryptotillgångar bör hanteras som kontanter och förvaras i så kallade digitala kassaskåp, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro. När det gäller webbuppgifter så kan cyberkriminella använda dem med förödande konsekvenser. I slutändan behöver slutanvändare och organisationer veta vilken data de ska bry sig om mest, och med den här rapporten kan de bättre prioritera sina defensiva ansträngningar.

Infostealers är ett allt vanligare hot på grund av det ihållande höga värdet av stulna data bland cyberkriminella. Den kan sedan säljas till andra hotaktörer.

De vanliga sätten att tjäna pengar på stulna användaruppgifter är:

– Genom att tömma plånböcker med kryptovaluta.
– Genom att utnyttja användarautentiseringsmetoder för att göra transaktioner på e-handelssajter och banksajter.
– Genom att attackera offrens kontakter. Till exempel genom att utföra ”stranded traveller”-bedrägerier där förövaren utger sig för att vara offret som kontaktar sina vänner och ber dem om pengar.
– Genom att infektera användarens organisation via deras VPN-uppgifter och utföra laterala attacker.

Men trots det stora antalet infostealer-varianter, fann Trend Micro att endast ett fåtal utvalda har en stor närvaro på hemliga marknadsplatser för data. Rent praktiskt betyder det att organisationer bör fokusera och prioritera defensiva ansträngningar endast på de infostealers som är mest populära på dark web och på så vis utgör störst hot.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00