Hem Kvinnor på Kanalen Nyckeln är att flyta med förändringen

Nyckeln är att flyta med förändringen

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Pandemin har förändrat det mesta.

Nyckeln är att flyta med förändringen 2

Marie Berner Moberg, Sverigechef VMware

En hel del till det bättre. En ny studie från VMware visar till exempel att 71 procent av anställda i Sverige anser att deras personliga kontakt med kollegor har blivit bättre när de har arbetat på distans under pandemin. Hela 65 procent uppger att de känner sig mindre stressade. 62 procent upplever att det är lättare att uttala sin mening under arbetsmöten numera. 26 procent anser att arbetsmoralen ökat och 34 procent tycker att även produktiviteten blivit högre.

Siffrorna påminner oss inte bara om vilka omfattande förändringar vi har ställts inför under det gångna året. De visar också på de möjligheter som teknikpartner nu har när det kommer till att erbjuda digitala plattformar som ger anställda tillgång till nödvändiga applikationer på alla typer av enheter. IT-företagens framgång baseras nu framför allt på deras applikationer och på hur väl deras distansarbetande användare kan utföra sina uppgifter med hjälp av dem – och att de fortsätter att vara relevanta oavsett vilka ytterligare plötsliga förändringar som väntar runt hörnet.

För företag är det nu avgörande att kunna leverera applikationer som ökar kundengagemang, ger nya inkomstmodeller och förbättrar medarbetarnas digitala upplevelse. Företag måste nu och framöver snabbt kunna bygga, driva, hantera och skydda nya applikationer och tjänster för att möta medarbetare och kunders krav. Detta kräver mycket från IT-teamen, som måste kunna skapa en pålitlig plattform för utveckling och samarbete. Framöver kommer tekniken, och inte platsen, vara kittet i alla moderna organisationer. Vill man bli en strategisk IT-rådgivare måste man kunna hjälpa sina kunder att accelerera utvecklandet av relevanta applikationer, och säkerställa att de går att köra genom alla typer av moln, med sömlös migrering av arbetslaster från en miljö till en annan.

Det som lägger grunden för allt detta är infrastrukturen. Det har i åratals talats om molnets möjligheter. Först var frågan om man skulle välja det publika eller privata molnet, och nu erbjuds kunder en kombination av privata, publika, hybrid- och edge-moln från alla möjliga stora och små leverantörer – såsom Alibaba Cloud, AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud, Oracle Cloud eller en lokal leverantör – med fokus på vilka applikationer de passar för. Det behöver dock bli lättare att köra olika arbetslaster genom olika typer av moln – och IT-avdelningar måste utrustas med verktyg för att kunna hantera applikationer oavsett vilket moln man väljer. Det är därför viktigt att etablera en bas för ett pålitligt arbetsflöde mellan olika moln, som kan löpa från datacenter till publika moln och edge-miljöer. För att detta ska kunna ske behöver man förenkla och skära ned på kostnaderna för multi-moln-hantering.

Det bästa sättet att göra detta är att vända sig till en strategisk partner som har kunskap och kapacitet nog – och det gäller att etablera ett nära samarbete, så att partnern alltid har förståelse för organisationens rådande behov. På VMware har vi skapat vårt Master Services Competencies-ramverk för att snabbt kunna anpassa oss efter våra kunders ständigt förändrade behov. För vi vet att de kommer att förändras ytterligare. Precis som världen kommer att fortsätta förändras.

Nyckeln till fortsatt framgång är att flyta med i förändringen.

Marie Berner Moberg, Sverigechef VMware

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>