Nytänkande om kylning förenklar design av stora datacenter
Hem VERTIV Nytänkande om kylning förenklar design av stora datacenter

Nytänkande om kylning förenklar design av stora datacenter

Publicerat av: Redaktionen

Vertiv Liebert CWA är en effektiv vattenbaserad kylvägg för stora datacenter med betonggolv.

Vertiv som är en ledande global leverantör av lösningar för digital infrastruktur lanserar Vertiv Liebert CWA.

Det är ett kylsystem avsett för datacenter med betonggolv, så kallat ”slab floor”. Möjligheten att använda en sådan golvkonstruktion förenklar och sänker kostnaden för att bygga stora datacenter. Att ordna effektiv kylning har hittills varit ett hinder för att bygga datacenter med betonggolv.

Liebert CWA ger en effektivare och jämnare fördelning av kyld luft för den här typen av byggnader. Det vattenbaserade kylsystemet gör det också möjligt att packa in mer hårdvara (höja densiteten). Vertiv Liebert CWA finns nu tillgängligt i EMEA-området med kapaciteterna 250kW, 350kW och 500kW.

Bland viktig funktionalitet märks lösningar för att hantera luftflödet i stora byggnader med komplicerade krav på kylning. Liebert CWA kan också integreras med lösningar baserade på vatten, vilket ger en mer effektiv total kyllösning. Eftersom Liebert CWA installeras utanför själva datacentret blir mer utrymme tillgängligt för hårdvara som servrar. Det innebär också enklare underhåll och ökad säkerhet för IT-utrustningen.

Nytänkande om kylning förenklar design av stora datacenter

Roberto Felisi

”Liebert CWA gör det möjligt att optimera designen och driften av datacenter. Det kan enkelt integreras med existerande kylsystem, så att våra kunder kan dra nytta av de lägre kostnader för installation och underhåll som fås med betonggolv”, säger Roberto Felisi, globalt ansvarig för kyllösningar och affärsansvarig för EMEA-området på Vertiv.

Vertiv Liebert CWA är en standardiserad så kallad ”thermal wall” designad för datacenter, vilket ger billigare kyllösningar. Kylsystemet uppfyller krav från alla viktiga organisationer för certifiering av datacenter.

Liebert CWA har utvecklats i nära samarbete med etablerade datacenterföretag. Vertiv har utformat en långsiktig plan för att utveckla standardiserade kyllösningar för datacenter med betonggolv och kan erbjuda experthjälp för design av sådana.

Vertiv.com finns mer information om Liebert CWA och andra lösningar för datacenter från Vertiv. Vertivs lokala representanter finns också tillgängliga för information.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00