Vertiv garanterar elförsörjningen till datacentret – även om det är litet
Hem VERTIV Vertiv garanterar nu elförsörjningen till datacentret – även om det är litet

Vertiv garanterar nu elförsörjningen till datacentret – även om det är litet

Publicerat av: Redaktionen

En brand är nog en av de värsta händelserna man kan tänka sig i ett datacenter.

Men ett elavbrott ligger inte långt efter på en eländesskala.

Det har Vertiv, en globalt ledande leverantör av utrustning för datacenter, tagit fasta på. Två nya lanseringar bidrar till att säkra driften i datacenter, tack vare kontinuerlig tillförsel av el. De passar extra bra i små datacenter, till exempel för edgelösningar.

Vertiv utökar företagets sortiment med två olika produkttyper, som har samma syfte: att garantera elförsörjning. Vertiv Geist Rack Transfer Switch (RTS) är en produktfamilj med överföringsbrytare. Vertiv Geist RTS förser enheter som ansluts med en sladd med el. Den kopplas till två källor för el, en primär och en sekundär.

Om den källa som används fallerar kopplar Vertiv Geist RTS blixtsnabbt, på mindre än 4-8 millisekunder, om till den andra källan. Det gör att de anslutna enheterna, till exempel servrar, kan fortsätta att fungera under strömavbrott. Vertiv Geist RTS finns i utföranden för flera olika relevanta scenarier, med olika grad av funktionalitet, till exempel vad gäller möjligheter för övervakning av temperatur och fuktighet. Enklare modeller kan uppgraderas vid behov.

Lång livslängd

Vertiv garanterar elförsörjningen till datacentret – även om det är litetVertiv Liebert GXT5 är en familj med UPS-enheter. De garanterar fortsatt drift vid strömavbrott tack vare inbyggda Litium-jon-batterier. En stor fördel med Litium-jon-batterier är att de erbjuder en livslängd på 8-10 år, vilket kan jämföras med 3-5 år för enklare batterityper.

UPS-enheterna i Vertiv Liebert GXT5-familjen kan installeras i rack eller fristående. Vertiv Liebert GXT5 finns tillgänglig med kapaciteter på 1000VA, 1500VA, 2000VA och 3000VA. Det går att installera åtta extra externa batterier till en UPS-enheter i Vertiv Liebert GXT5-familjen.

Gemensamt för Vertiv Geist RTS och Vertiv Liebert GXT5 är att de tar lite plats och därför passar bra i distribuerade nätverk och små datacenter i edgeinstallationer. Exempel på branscher som jobbar med den här typen av mikrodatacenter är bank- och finanssektorn, sjukvården, utbildningsväsendet och transportsektorn. Både de nya produktfamiljerna finns tillgängliga för leverans i dag.

– Med ökad popularitet för edgelösningar, IoT och 5G blir effektiva lösningar för att säkra eltillförsel för små datacenter och andra små installationer allt viktigare. Våra senaste lanseringar gör det möjligt för företag och organisationer att fortsätta genomföra digital transformation, säger Birgit Jackson, ansvarig för integrerade racklösningar och IT-lösningar på Vertiv i Europa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00