Vertiv  ökar tillgängligheten för 5G och edgelösningar
Hem VERTIV Vertiv ökar tillgängligheten för 5G och edgelösningar

Vertiv ökar tillgängligheten för 5G och edgelösningar

Publicerat av: Redaktionen

Systemet hanterar 230 volt för växelström och likström med ett standardbatteri, det minskar utrymmeskraven och sänker behovet av el i kanten av nätverken

Vertiv som är en ledande global leverantör av utrustning för digital infrastruktur lanserar Vertiv™ NetSure™ Inverter series.

Det är ett utrymmessnålt system som tillhandahåller både växelström och likström i ett enskilt subrack i en batteribank av standardtyp. Det ger både typerna av el på samma plattform, med hantering som sköts av en enda kontrollenhet. Systemet för 230 volt finns redan tillgängligt i Europa, Asien, Latinamerika och Afrika. En version för 120 volt blir tillgänglig i början av 2022.

Med Vertivs långa erfarenhet av att bygga lösningar för både växelström och likström i ryggen har företaget lyckats skapa ett fullt integrerat system för distribution av båda eltyperna, med namnet NetSure Control Unit, samt ytterligare komponenter som behövs (med samlingsnamnet eSure).

Vertiv  ökar tillgängligheten för 5G och edgelösningarDet innebär att det inte krävs ytterligare utbildning för tekniker, förutom att det inte krävs ytterligare investeringar i utrustning. Även kapacitetsplanering underlättas.

Värt att notera är att ingen tid går åt för överföring mellan tillförd växelström och likströmsbatterier. Det innebär en extremt tillförlitlig reservkälla för elförsörjning. Modulen för växelriktning har den lägsta densiteten på marknaden (1,4 watt per cm3). Det ger en högsta effektivitet på 96,3 procent. Modulen är härdad för temperaturer på upp till 80 grader, vilket är en fördel för installation för telekomutrustning och i kanten av nätverk (edge).

– I takt med att antalet 5G-installationer ökar växer behovet av att hantera både växelström och likström. I det ökande antalet edgeinstallationer är tillgänglighet och låga utrymmeskrav av yttersta vikt. Med ett enda batteripack för båda eltyperna innebär Vertiv NetSure Inverter optimerat utnyttjande av utrymme och oöverträffad tillgänglighet, säger Henrik Nilén, globalt ansvarig för växelströmslösningar på Vertiv.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00