One Plus 5T – en prisvärd toppmobil i nytt utförande
Hem Nyheter One Plus 5T – en prisvärd toppmobil i nytt utförande

One Plus 5T – en prisvärd toppmobil i nytt utförande

Publicerat av: Redaktionen

Med nytt format, nya funktioner och ett optimerat OS med flera nya funktioner ska One+ 5T ta det övre mellansegmentet, sett till prisbilden, med storm.

One Plus 5T – en prisvärd toppmobil i nytt utförande 3One plus är som bekant företaget som genom att tillverka premium mobiler till ett marknadsmässigt intressant pris under de senaste åren har utmanat de större drakarna. I dag, den 21a november så släpps den senaste modellen, kallad 5T. För er som var med när 3 respektive 3T lanserades så finns säkert tankar på att den nya enheten ska vara en upphottad modell 5 som lanserades tidigare i år. Men detta är bara halva sanningen då nya 5T även fått ett delvis nytt yttre.

Stabil grundstomme

Börjar vi med att ganska enhetens insida så finner vi Qualcomms åttakärninga Snapdragon 835 processor som ger en bra balans mellan prestanda och energibesparing. Till denna finns vi åtta gigabyte DDR4 minne vilket ger enheten gott om kraft att köra flera program samtidigt och att vi kan växla mellan dessa utan fördröjning. Som internet lagring finns antingen 64 eller 128 gigabyte.

Ser vi till anslutningar så är 5T utrustad med stöd för både 64QAM och 256QAM och hastigheter motsvarande CAT12 och CAT13. Till detta finns ett 2X2 MIMO AC nätverk och Blåtand version5 vilken stödjer både aptX och aptX HD för bästa möjliga ljudupplevelse. Dessutom så har 5T tre oberoende mikrofoner med en mycket effektiv brusreduktion som gör att samtals kvalitén hålls tydlig även under mer störande förutsättningar.

Går vi över till det yttre så mäter modellen, som är tillverkad i anodiserad aluminium, 156,1x75x7,3 millimeter och väger 162 gram. I detta mått så har One+ tagit fram en helt ny 6,01 tums AMOLED skärm som täcker större delen av framsidan. Skärmen som är täckt med senaste 2.5D Corning Gorilla Glass 5 stödjer både sRGB och DCI-P3 och ger en mycket bra bildåtergivning både när det gäller dagligt arbete och alla former av underhållning. Enda lilla nackdelen är att skärmen inte har stöd för 4K vilket ger en aningen kornigare bild jämfört med andra nyare modeller, men detta är inget som du som användare kommer att tänka på om du inte jämför två modeller bredvid varandra.

För att lyckas skapa denna skärm så har One+ varit tvungen att göra en förändring jämfört med tidigare modeller och det är att den fingertrycksensor som tidigare funnits längs ner på framsidan numera är placera på baksidan. En lösning som vi faktiskt tycker är bättre då knappen är enkel att nå och vi kan logga in utan att behöva byta grepp. Som komplement till denna inloggning så har 5T även utrustats med en framåtriktad, kamerabaserad, ansiktsinloggning. Denna lösning baseras på över 100 mätpunkter för att garantera högsta möjliga säkerhet och snabbast möjliga inloggning.

Något för kameraälskare

Nästa del som många gånger är den avgörande faktorn för dagens mobilkunder är kameran och till 5T så har One+ gjort den del förändringar för att ta en redan mycket bra kameralösning till ytterligare en nivå. På baksidan hittar vi numera en 16 MP kamera baserad på Sonys IMX398 sensor. Denna kompletteras sedan med en 20 megapixels kamera med en öppning på f/1.7. Den senare har försetts med en special lösning vilken kallas intelligent pixel teknik som gör att fyra pixlar slås samman till en för att minska kornighet vid fotografering i mörkare omgivning.

Genom de båda kamera enheterna går det även lätt att ta bilder med ett unikt djup vilket ger bilderna mer liv. Från tidigare modeller finns även ett mycket bra manuellt läge där du som kan fotografering sedan tidigare eller bara vill laborera fram nya bildeffekter finner allt du kan önska. Även den främre kameran som är på 16 MP håller en mycket hög standard och kommer med en

selfie optimerad blixt och den integrerade HDR lösningen är mycket snabb vilket gör det möjligt att ta optimala bilder på mycket kort tid.

Blixt snabb laddning och optimerat OS

5T kommer med ett integrerat batteri på 3300 milli amper vilket inte utmärker sig på något sätt. Men tack vare smart optimering i den egenutvecklade skal-operativet Oxygen så klarar vi oss genom en hel dag av användning utan att behöva tänka på att ladda. När det sedan väl är dags att ladda så kommer vi till en av One+ stora styrkor i form av Dash Charge. Denna unika teknik baseras på standardiserade 5 volt men använder 4 amper för att ladda mobilen till dryga 60% på 30 minuter.

Vi avslutar med att beröra just One+ operativsystem som är ett av de bästa, mest kompletta on intuitiva på marknaden. Förutom att företaget alltid är tidiga med att uppdatera till senaste Androidversion så tas fortlöpande förbättrade och nya skalOS fram. Samtliga med fokus på att optimera hårdvaran och maximera batteritiden samtidigt som vi får en unik möjlighet att anpassa gränssnittet helt efter våra behov. En av våra absoluta favoriter och en lösning som vi hoppas får se hos fler tillverkare är Parallel Apps. Denna låter oss klona olika appar och låter oss använda två olika konton för dessa appar. Detta är lite av den optimala lösningen för dig som använder mobilen både privat och i jobbet. En annan lösning som med den större skärmytan verkligen kommer till sin rätt är läs-läget som använder en speciell gråskale mappning för att inte anstränga våra ögon.

För att göra en kort sammanfattning så är One+ 5T en av de absolut bästa, kanske till och med den bästa, mobilen på marknaden i sin prisklass och ett givet val för dig som söker ett alternativ till de stora jättarna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>