OutSystems slår tillväxtrekord, och bevisar sig i rollen som marknadsledare

OutSystems, leverantör av den ledande plattformen för snabb low-code applikationsutveckling gjorde ytterligare ett nytt rekordkvartal som överträffade alla mätbara nyckeltal.

OutSystems slår tillväxtrekord, och bevisar sig i rollen som marknadsledare 1
Paulo Rosado, VD och grundare av OutSystems

Med en ökning på 63 procent i årliga återkommande intäkter för andra kvartalet och en ny värdering på drygt 1 miljard dollar, så etablerar bolaget sig som den ledande aktören inom den briserande marknaden för low-code utveckling. OutSystems är även på väg att slå alla resultat från sitt rekordår 2017.

Under andra kvartalet säkrade OutSystems en investeringsrunda på 360 miljoner dollar för att underlätta ytterligare expansion av verksamheten. Investeringen, som leds av KKR och Goldman Sachs, etablerar vidare OutSystems lågkodsplattform som den ultimata utvecklingsmetoden för dagens digitala omvandlingsprojekt. Den senaste rundan innebär en sammanlagd investeringen i OutSystems till summan av 422 miljoner dollar.

– Företag som vill accelerera sin digitala omvandling vänder sig till OutSystems low-code plattform i rekordtal. Vi ger kunderna snabbhet, smidighet och flexibilitet till att göra de saker som de aldrig tidigare kunnat göra. Med stöd av vår senaste kapitaltillskott är vi väl positionerade för fortsatt framgång både på kort och lång sikt eftersom vi nyttjar en stor tillväxtmöjlighet på marknaden för low-code applikationsutveckling. Det säger Paulo Rosado, VD och grundare av OutSystems.

Erkännande som branschens marknadsledare

OutSystems genererade en betydande mängd erkännande från industrin under kvartalet, då de namngavs som marknadsledare i tre analytikerrapporter samt landade ett par branschpriser.

Från analytikerhåll utsågs OutSystems till Ledare för andra året i rad i Gartners Magic Quadrant för Mobile App Development Platforms och så även i Gartner’s Magic Quadrant för Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service (hpaPaaS) 2018. OutSystems fick också en marknadsledarebeteckning i Ovums 2018-2019 Ovum Decision Matrix (ODM) för utvecklingsplattformar för företag (MADP).

Bolaget vann dessutom sitt tredje och följande CODiE Award för bästa mobila utvecklingslösning för 2018. SIIA CODiE Awards är så kallad peer-reviewed, som identifierar de mest innovativa affärsteknologi-produkterna runt om i världen. OutSystems utsågs också till ett av de 50 högst rankade privatägda cloudcomputing-bolagen att arbeta för av Batteri Ventures och Glassdoor.

Ytterligare Momentum och rekord-resultat

Utöver sin rekordhöga intäktstillväxt och marknadsledande roll under andra kvartalet rönte OutSystems också stor framgång på följande områden:

  • Kunder: OutSystems lade till ytterligare 96 nya företagskunder, vilket medförde att deras totala kundbas för företag nu är över 1000 företag. Detta var den största tillströmning av nya kunder under ett kvartal sedan företaget grundades.
  • Partners: Intäkter från partnerledda nya kundavtal ökade med 75 procent i jämförelse med föregående år.
  • Utvecklare: 15 000 nya utvecklare började använda OutSystems-plattformen under kvartalet och totalt antal community-medlemmar ökade till 140 000.
  • Medarbetare: För att möta den växande efterfrågan och för att kunna öka FoU vidare som ett led till framsteg inom mjukvaruautomation har OutSystems rekryterat ytterligare 100 anställda globalt, vilket innebär en total arbetskraft på över 800 medarbetare.
  • Produktinnovation: OutSystems introducerade OutSystems Sentry, som ger proaktiv säkerhetsövervakning, inbyggd redundans och 24×7-stöd för OutSystems molnbaserade plattformskunder som kundservice. Företaget lanserade även ett tidigt åtkomstprogram för en banbrytande app-analyslösning, OutSystems Insights, som gör det möjligt för IT-team att mäta appresultat och användarnöjdhet.
  • Thought leadership: I juni släppte OutSystems The State of Application Development, 2018, rapporten, vilket utmärker företaget som en topp “IT-thougt leader”. Med en detaljerad analys av undersökningsresultat från över 3500 IT-proffs från hela världen visade det sig att low-code blivit vanligt och att det accelererar app-utvecklingen.
  • 63 procent ökning av årlig återkommande intäkter, 1000+ företagskunder, 140 000 medlemmar och utsedd till ledare i 3 analytikerrapporter.