Hem Nyheter Panasonic lanserar PressIT

Panasonic lanserar PressIT

Publicerat av: Redaktionen

En ny plattform för att stärka samarbetet på arbetsplatser

Panasonic lanserar PressIT 4Det trådlösa presentationssystemet PressIT är det senaste tillskottet till Panasonics breda utbud av samarbetslösningar, som är skapade för att öka produktiviteten och effektiviteten på nytänkande arbetsplatser.

Panasonic presenterar i dag det nya trådlösa presentationssytemet PressIT – en elegant lösning designad för att göra samarbete snabbt och enkelt i mötesrum. Det användarvänliga systemet kan visa innehåll från upp till fyra enheter samtidigt, så att användarna kan presentera på skärmen eller via en projektor med bra ljud och Full HD-skärpa – genom bara ett knapptryck.

PressIT är det senaste verktyget inom en stor mängd teknologilösningar från Panasonic, som är designade för innovativa och utvecklande arbetsmiljöer. Teknologierna inkluderar lösningar för presentering, samarbete och konferenssystem samt interaktiva skärmar med whiteboard-funktioner.

”Ett antal brådskande utmaningar ställer nya krav på det moderna arbetslivet. Vi ser en rörelse bort från stora möteslokaler till mindre och mer samarbetsorienterade arbetsmiljöer och ett mer mobilt och flexibelt arbetsliv. Det skapar behov för att kunna arbeta, kommunicera och samarbete var som helst. Vidare vill de nya Generation Z-medarbetarna kunna använda deras egna personliga enheter på arbetsplatsen, och de förväntar sig konstant trådlös anslutning. Som en lösning på dessa moderna tendenser har vi samlat en mängd olika samarbetslösningar i ett system, som kan skräddarsys till varje företags krav,” säger Hartmut Kulessa, europeisk marknadschef på Panasonic Business.

Panasonic lanserar PressIT 5PressIT fungerar med pc, surfplatta eller smartphone via Android-, Windows- eller iOS-operativsystemen, och har en stor mängd användbara funktioner. Mottagaren ansluts till vilken skärm eller projektor som helst, en liten sändare ansluts till skärmenheterna, och så trycker man på en knapp för att starta presentationen. Systemet erbjuder två mottagartyper: en set-top-box som kan anslutas till varje projektor eller skärm samt en Intel® Smart Display Module (Intel® SDM)-mottagare, som uteslutande kan användas med Panasonic SQ1/SQE1-serien av 4K UHD LCD-skärmar. Intel® Smart Display Module-mottagaren installeras i SDM-ingången på baksidan av skärmen.

Utöver PressIT-systemet, som blir tillgängligt i oktober 2020, erbjuder Panasonic också en rad kostnadsfria samarbetslösningar som är designade för innovativa arbetsmiljöer.

För de som vill använda sina enheter på kontoret erbjuder Panasonic Wolfvision’s Cynap Pure presentation solution – en kabelfri installation som med hjälp av ett trådlöst streamingprotokoll gör det lätt att mötas upp och starta sin presentation på upp till fyra skärmar samtidigt i 4K-kvalitet och med 100 procent datakryptering för att uppnå en hög säkerhetsnivå.

För de som behöver en mer simpel presentationsfunktion inkluderar Panasonic-skärmarna i CQE1– och SQE1-seriererna en integrerad trådlös skärmfunktion som ger Windows 10-datorer möjlighet för trådlös och direkt spegling av skärmen.

Den växande tendensen med grupperade arbetsmiljöer kräver nya samarbetslösningar. Panasonic erbjuder ett brett utbud av interaktiva skärmar med inbyggd whiteboard-applikation som är idealiska för en mängd områden, inklusive idégenerering, lärande, videokonferenser och informationsdelning. De olika skärmserierna använder InfraRed- eller InGlass™-teknologi för att uppnå hög precision vid berörings- och skrivrespons.

Panasonic EQ1-serien är certifierad för bruk tillsammans med Cisco WEBEX Room kit, som automatiskt registrerar och optimerar skärminställningar för att kunna hjälpa fjärrmedarbetare att samarbeta genom onlinekommunikation. Högtalarna i EQ1 – och SQ1-skärmserierna optimerar också högtalarinställningarna för kristallklart videokonferensljud.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>