Progress introducerar AI-drivna kontextuella analyser av säkerhetshot i senaste versionen av Flowmon
Hem NYHETERAI Progress introducerar AI-drivna kontextuella analyser av säkerhetshot i senaste versionen av Flowmon

Progress introducerar AI-drivna kontextuella analyser av säkerhetshot i senaste versionen av Flowmon

Publicerat av: Redaktionen

Flowmon Anomaly Detection System (ADS) 12.2 erbjuder nya, snabba och precisa funktioner för att hantera den växande volymen av cybersäkerhetshot.

Progress (Nasdaq: PRGS), den ledande leverantören av programvara för utveckling och infrastruktur, introducerar idag den senaste versionen av sitt system för att upptäcka nätverksanomalier, Progress Flowmon ADS.

Flowmon ADS 12.2 utnyttjar artificiell intelligens (AI) för att ge en avancerad helhetsbild av säkerhetshändelser som upptäckts. Detta ger cybersäkerhetsproffs möjlighet att identifiera de hot som är viktiga att prioritera, och ger dem den kontext som kan vägleda effektivt beslutsfattande och ett snabbt svar.

En av de största utmaningarna för IT-team är att hantera den enorma volymen av säkerhetshot och varningar. Säkerhetsansvariga har svårt att hitta användbara insikter och att effektivt prioritera vad de behöver göra. Utan en tillräcklig nätverksdetektion eller tillräckliga data för att fatta informerade beslut är verksamheten sårbar för attacker.

Med den senaste versionen av Flowmon ADS har IT-proffs snabb och automatisk tillgång till en utökad mängd användbara säkerhetsinsikter. De kan utan tidsfördröjning använda sofistikerade fakta och kontextuell information för att upptäcka skadliga beteenden, attacker mot kritiska applikationer, datastölder och olika indikatorer på intrång.

Att analysera hotens kontext är ett sätt att lösa viktiga utmaningar. Detta genom att det blir möjligt att granska nätverkets övergripande status, identifiera mönster i skeenden och få en omfattande överblick. Nya vyer över data visar samband mellan olika händelser i hela IT-ekosystemet – on-premises, moln och hybrid – och ger viktig information. Det kan handla om vilka enheter som har högst hotnivå, de vars hotnivå ökar, förändringar i hur allvarliga de vanligaste typerna av upptäckta händelser är och/eller de mest betydande identifierade hoten.

Flowmon ADS fungerar som en AI-driven cybersäkerhetsanalytiker som är igång dygnet runt. Den kan identifiera och sammanfatta de mest betydelsefulla händelserna och resultaten, vilket ger en kontextualiserad förståelse av incidenter och viktiga insikter i säkerhetens status och dynamik.

Dessutom erbjuder Flowmon ADS 12.2 följande:

  • Progress introducerar AI-drivna kontextuella analyser av säkerhetshot i senaste versionen av FlowmonVisualisering och analys av händelser från Intrusion Detection System (IDS): Signaturbaserade händelser presenteras i ett enhetligt användargränssnitt tillsammans med beteendebaserade händelser, inklusive möjlighet till djupare analys, dokumentation av händelserna, översikter och rapporter.
  • AI-assisterad analys och sammanfattning av hotnivåer: Analysidan i Flowmon ADS innehåller nu sammanfattande information med direkt användbara insikter prioriterade efter hur allvarliga de är.
  • Parar ihop applikationer och plattformar med IP-adresser: Utökad nätverksinformation hjälper användare att koppla IP-adresser till SaaS-applikationer och plattformar.
  • Upptäcker användningen av specifika applikationer: Denna nya funktion förenklar upptäckten av SaaS-applikationer som inte är auktoriserade och potentiellt farliga applikationer, såsom ej godkänd VPN-programvara.

”Att använda artificiell intelligens för att få fram kontextuell information är ett mycket stort steg framåt. Flowmon blir genom dessa nyheter ett ännu mer användbart verktyg för att stoppa säkerhetshot i företagens nätverk”, säger Niklas Enge, Nordenchef för Progress. ”Verksamheter kan nu få den viktigaste informationen direkt, utan att först behöva gå igenom mängder av onödig information. Det här är av avgörande betydelse när cyberhoten förändras så pass snabbt som de gör idag.”

Med hjälp av en intelligent motor för upptäckt av säkerhetshot tillämpar Flowmon ADS algoritmer för beteendeanalys för att upptäcka avvikelser som döljs i nätverkstrafiken. Den exponerar omedelbart och automatiskt skadligt beteende, attacker mot kritiska applikationer, dataintrång och andra indikatorer på intrång. Flowmon vann på grund av dessa förmågor guld i kategorin Network Detection and Response vid Globee Cybersecurity Awards 2023 och blev utnämnd till en teknikledare av Quadrant Knowledge Solutions i SPARK Matrix: Network Detection and Response (NDR)-rapporten.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00