Qamcom Group och Volvo Group startar bolaget Fyrqom tillsammans
Hem Nyheter Qamcom Group och Volvo Group startar techbolaget Fyrqom tillsammans

Qamcom Group och Volvo Group startar techbolaget Fyrqom tillsammans

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med grundaren Roman Iustin, startar Qamcom Group och Volvo Group Fyrqom – ett techbolag som utvecklat en automatiserad lösning för hantering och kalibrering av däcktrycket på tunga fordon.

Idag behöver det system som hanterar däcktrycket kalibreras manuellt på varje enskild lastbil som tillverkas och varje gång ett däckbyte ska göras.

Fyrqoms lösning automatiserar hela processen, från övergripande hantering till exakt kalibrering – något som ökar effektiviteten och säkerheten samtidigt som det reducerar kostnaden.

“Med kundernas behov som utgångspunkt, uppmuntras medarbetarna på Volvo Group till att hitta nya sätt att lösa specifika problem med hjälp av teknik. Detta har format en progressiv utvecklingskultur där teknologi används för att stödja och förstärka olika affärslösningar. Jag är tacksam för möjligheten jag har fått med att starta Fyrqom och ser fram emot en lukrativ och spännande resa” säger Roman Iustin.

För Qamcom, som är en kunskapsdriven effekt-accelerator, är denna typ av investering optimal – en innovativ och konkret lösning som kan skapa ett påtagligt avtryck i sin kontext och generera ett reellt kundvärde på både kort och lång sikt.

Qamcom Group och Volvo Group startar bolaget Fyrqom tillsammans

Fyrqoms lösning automatiserar hela processen, från övergripande hantering till exakt kalibrering

“Vi är stolta över att vara en del av denna satsning tillsammans med Volvo Group. Jag är övertygad om att vår expertis inom teknologiområdet och erfarenhet av branschen kan bidra till snabb tillväxt och addera rätt typ av värde till Fyrqom. Vi ser även stor potential i att frigöra flertalet synergier mellan våra befintliga bolag och Fyrqom. Något som kan optimera möjligheten att lyckas på marknaden snabbare” säger Jonas Sandberg, grundare och affärsutvecklare på Qamcom Group.

Qamcom Groups plattform för acceleration kommer kunna supportera Fyrqom på diverse olika områden, som exempelvis, juridik, IPR-strategi, ekonomi och redovisning, skattehantering, HR, inköp med mera.

“Att ha denna typ bolagsstartande funktion inom Volvo Group CampX-konceptet är ett bra sätt att fånga upp nya affärsidéer och möjligheter, både innanför och utanför Volvo Group, och få ut dem på marknaden” säger Johan Lundén, Volvo Group Senior Vice President and CampX chairman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00