Red Hat Summit nya fördjupade partnerskap

Under dag 2 av Red Hat Summit i San Francisco, open source-områdets mest späckade nyhetsdagar, låg det tyngsta fokuset på nya och fördjupade partnerskap och hur dessa ska resultera i nya lösningar för att förenkla och effektivisera digital transformation.

Red Hat Summit nya fördjupade partnerskap 1Red Hat kommer tillsammans med Microsoft att utveckla OpenShift on Microsoft Azure, vilket gör det möjligt för användare att köra Linux- och Windows-baserade containers sida vid sida, både on-premise och i molnet.

Tillsammans med IBM fördjupar man samarbetet kring hybrida molnmiljöer genom att integrera Red Hat OpenShift Container Platform med IBM Cloud Private. IBM arbetar strategiskt med att bygga om hela sin lösningsportfölj för att omfatta containerteknologi.

Den årliga utmärkelsen Women in Open Source delades också ut i två kategorier, – årets pristagare är Dana Lewis, en medicinforskare som grundade projektet OpenAPS – ett open source-baserat initiativ för att ta fram en lösning som hjälper diabetiker genom en digital bukspottkörtel som mäter och förutser blodsockervärden och distribuerar insulin. Idag medverkar fler än 600 personer i projektet. I studentkategorin blev pristagaren Zui Dighe, student vid Duke University, som arbetar med projekt för att kontrollera vaccintransporter.