Säkerhetsexperter från Trend Micro har hjälpt FBI att fälla ökända cyberkriminella bakom Scan4You
Hem LEVERANTÖRTREND MICRO Säkerhetsexperter från Trend Micro har hjälpt FBI att fälla ökända cyberkriminella bakom Scan4You

Säkerhetsexperter från Trend Micro har hjälpt FBI att fälla ökända cyberkriminella bakom Scan4You

Publicerat av: Redaktionen

Trend Micro delar idag med sig av detaljer kring IT-säkerhetsföretagets täta samarbete med FBI, som under tre års tid arbetat hårt för att få tag på, identifiera och arrestera de cyberkriminella som ligger bakom det skadliga anti-antivirus-programmet – så kallat CAV (Counter Antivirus) – Scan4You.

Säkerhetsexperter från Trend Micro har hjälpt FBI att fälla ökända cyberkriminella bakom Scan4You 2Rättegången resulterade i att Ruslans Bondars dömdes skyldig och Jurijs Martisevs erkände sig skyldig i mars 2018. Arresteringarna och rättegången var resultatet av ett nära partnerskap mellan Trend Micros säkerhetsexperter och FBI.

Scan4You gjorde det möjligt för cyberkriminella att undersöka om deras senaste skadliga programvara upptäckts, genom att de fick tillgång till att söka i mer än 30 moderna antivirus-sökmotorer, vilket hjälpte dem att göra sina cyberattacker ännu mer framgångsrika.

Trend Micro påbörjade sitt undersökande arbete redan under 2012 och har sedan dess haft ett nära samarbete med FBI. Två misstänkta administratörer arresterades i maj 2017 vilket ledde till att tjänsten kort därefter stängdes ner och att hotet därmed neutraliserades.

– Som en stark röst i den globala kampen mot cyberkriminalitet är vi alltid stolta över att kunna stötta polisens och rättsväsendets arbete världen över, säger Johan Jarl, säkerhetsexpert på Trend Micro Sverige. I detta fall har vårt globala hotinformationsnätverk och vårt team av säkerhetsforskare och experter visat sig vara en ovärdelig tillgång för FBI för att kunna ringa in denna ökända CAV-tjänst. Detta är ett stort slag mot cyberkriminaliteten och vi kommer att fortsätta stötta rättsväsendet i vår kamp för att skydda den uppkopplade världen.

Trend Micro har en lång och framgångsrik bakgrund som samarbetspartner i samband med globala polisinsatser.

Företagets undersökningsarbete kring cybersäkerhet har lett till sammanlagt 20 rättsfall världen över och inkluderar samarbeten med Interpol, Europol och Storbritanniens National Crime Agency (NCA).

Alldeles nyligen ledde ett mångårigt samarbete med NCA till den framgångsrika fällningen av ledaren bakom den ökända CAV-tjänsten reFUD.me.

För mer information om Scan4You och hur Trend Micros säkerhetslösningar och samarbete med polisen och rättsväsendet hjälper att proaktivt förhindra att cyberhot påverkar företag och deras kunder, läs Trend Micros nya whitepaper: The Rise and Fall of Scan4You.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00