SentinelOne ”En ny aktör på den svenska marknaden visar framfötterna”
Hem NYHETER SentinelOne ”En ny aktör på den svenska marknaden visar framfötterna”

SentinelOne ”En ny aktör på den svenska marknaden visar framfötterna”

Publicerat av: Redaktionen

[PÅ STAN MED] SentinelOne gör entré på den svenska marknaden och de gör det i samarbete med Exclusive Group.

SentinelOne ”En ny aktör på den svenska marknaden visar framfötterna” 1

Judith Veenhouwer, Marketing Manager SentinelOne

IT-Kanalen blev nyfikna och vi fick ett möte med Judith Veenhouwer och Steven Loewy. Ett engagerat team har satt klorna i den svenska IT-säkerhetsmarknaden kan vi konstatera.

SentinelOne, företaget som levererar endpoint-säkerhet genom real-time protection, detection, response, forensics och remediation som drivs av maskininlärning och dynamisk beteendeanalys.

En av våra första frågor blir hur de ser på sin möjlighet att bli en stor spelare på en marknad som redan har flera företag med en längre historia.

Att SentinelOne bildades för snart fem år sedan är inte samma sak som att vi har fem års erfarenhet av branschen blir deras raka svar. Judith och jag har arbetat tillsammans i ett drygt halvår. Med samma resonemang innebär inte det att SentinelOne har ett halvårs erfarenhet, svarar Steven med ett leende. Vi har den kompetens som krävs. Vår utmaning är att bli en känd och respekterad aktör och det jobbar vi stenhårt på, fortsätter han.

Hacking Lab

Ett sätt för oss att nå ut till marknaden är genom våra Hacking Lab:s.

Där kan vi på ett lättförståeligt sätt visa hur ett ”Hack” faktiskt går till och hur SentinelOnes Endpoint Protection Platform (EEP) upptäcker skadligt beteende över flera vektorer, eliminerar snabbt hot med full automatiserad, integrerad responsfunktion och anpassar sina försvar mot dom mest avancerade cyberattackerna.

När kunden har fått se detta kan vi gå vidare till en konstruktiv dialog om vilket skydd som man bör implementera på företaget.

Vi tycker att detta är en pedagogisk väg att nå fram till kunden och vi kan konstatera att vårt Hacking Lab fylls med besökare varje vecka. För att säkerställa att vi uppmärksammas som en seriös aktör är vi noga med att våra partners är väl utbildade.

Det gör vi genom E-utbildning och certifiering. Där säkerställer vi att våra partners har alla förutsättningar för att leverera rätt lösningar till kunderna, berättar Steven.

Enkelheten attraherar

Vi investerar mycket i att vår plattform ska vara intuitiv och användarvänlig. Det attraherar våra partners. Om plattformen strävar efter att vara enkel så är hotbilden komplex. Internet of Things är en rejäl utmaning för en växande marknad.

Det känns så trist att alla fantastiska möjligheter måste ses ur ett säkerhetsperspektiv. Vår önskan är givetvis att hela tiden vara steget före. Den eviga kampen mot de kriminella fortgår. Just nu tittar vi på ”Encryption” men det gör givetvis även hackarna, berättar Judith.

Vi måste gå mot mer automatisering

Att bekämpa de ständigt nya hoten är väldigt personalkrävande. Därför måste framtidens skydd vara mer automatiserat. Vi vill ta ett helhetsansvar och därför har vi infört en garanti för ransomware som innebär att vi betalar en ersättning till slutkunden om det visar sig att skadan beror på brister i vårt utlovade skydd. Än så länge har vi inte behövt betala ut något till våra kunder.

Samtidigt som vi strävar mot mer automatisering kan vi konstatera att det bör göras tillsammans med ett ”mänskligt sunt förnuft”, fortsätter Judith.

Vad får Steven och Judith att gå till jobbet?

Efter en lång karriär på Cisco berättar Steven vad som driver honom att gå upp varje morgon och gå till jobbet med ett leende. För det första gillar jag att ha mycket att göra, svarar han. Om jag dessutom får det stora nöjet att träffa nöjda kunder, ja då är min dag fulländad. Mitt bränsle är fortfarande att träffa människor, fortsätter Steven.

För oss är det här ett nytt äventyr, säger Judith. Hur snabbt kan vi nå ut på den svenska marknaden? För mig är humor viktigt och till det vill jag addera teamkänsla och det har vi verkligen. Steven och jag har arbetat tillsammans sedan april 2017 och vi har redan hittat ett framgångskoncept för vårt gemensamma mål.

Jag är en entreprenör och jag gillar utmaningar, berättar Steven. Men till skillnad från när jag var yngre så är titlar inte viktigt längre. Nu vill jag jobba i ett format där jag kan göra skillnad. Att arbeta i en ”politisk” organisation eller att varje dag är densamma intresserar inte mig längre, avslutar han.

Vi önskar dem lycka till på den inslagna vägen.

Mer information om SentinelOne antivirus:

https://go.sentinelone.com/rs/327-MNM-087/images/SEN0202_Whitepaper_SolvingAV_FINAL.pdf

Mer information om SentinelOne ransomware:

https://go.sentinelone.com/Ransomware-is-Here-What-you-can-do.html

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00