Släppa loss kraften i kvinnlig förmåga och intelligens
Hem Kvinnor på Kanalen Släppa loss kraften i kvinnlig förmåga och intelligens

Släppa loss kraften i kvinnlig förmåga och intelligens

Publicerat av: Redaktionen

För två år sedan letade Truesec efter en ny VD. Det typiska valet av en styrelse bestående av medelålders vita män skulle vara att välja en framgångsrik, medelålders vit man med VD-erfarenhet från IT-branschen. Jag är glad att vi inte gjorde det.

Släppa loss kraften i kvinnlig förmåga och intelligens

Jag letade efter en ny VD och insåg då att den bästa personen för jobbet redan arbetade i min närhet.

Efter den insikten presenterade jag Anna Averud för Truesecs styrelse som vår framtida VD, och jag bad styrelsen sluta söka. Anna hade ingen tidigare erfarenhet som VD och ja, hon var kvinna. Vår styrelse bestod då av en majoritet av medelålders vita män, och jag vill tacka dem alla för deras tilltro till Annas förmåga.

Jag kände en stark känsla av stolthet den dagen Anna officiellt blev VD för Truesec Group. Jag hade ingen tvekan om att hon skulle göra underverk med vår organisation.

Sedan Anna blev vår VD har hon tagit Truesec till nya höjder på så många sätt att det är häpnadsväckande. Vi har utvecklats till att bli en syftesdriven organisation som alltid sätter våra kunder och medarbetares bästa före att maximera finansiella resultat. Vår kapacitet att hjälpa organisationer som drabbas av dataintrång har fyrdubblats på två år. Vår förmåga att samarbeta internt och med vår omvärld har förbättrats. Medarbetarnas förmåner, löner och nöjdhet har förbättrats och vår kultur blomstrar. Kvaliteten på våra processer och funktioner har förbättrats överallt och vår nya organisation har högre verkansgrad än någonsin tidigare. Anna har ökat vår finansiella tillväxt och, i och med det, initierat investeringar för att ytterligare förbättra vår förmåga att ge organisationer de bästa lösningarna inom cybersäkerhet. Listan fortsätter, men viktigast av allt, hennes ledarskap har fått andra fantastiska kvinnor att vilja arbeta inom vår organisation. Kvinnor som jag skulle vilja presentera i framtida inlägg.

Slutligen skulle jag gärna vilja prata om att frigöra kraften i kvinnlig förmåga och intelligens. När jag ser tillbaka var Anna en av Truesecs bäst bevarade hemligheter. Utnyttjandet av hennes kapacitet var i bästa fall okej, trots att hon har massor av meriter från sin tidigare karriär hos Microsoft. Missförstå mig inte, hon gjorde mycket för Truesec i sin tidigare roll, men hon var begränsad vad gäller resurser och budget. Utöver det tillbringade hon större delen av sin tid till att hjälpa vår tidigare VD för att göra hans liv enklare. Resultatet av att göra henne till VD och släppa loss hennes kraft var fantastisk men det får mig att undra… Hur många andra kvinnor känner att de hålls tillbaka? Hur många kvinnor har varit i en situation då de inte behandlades lika som män, hur mycket kvinnlig kraft, förmåga och intelligens skulle släppas lös om alla kvinnor i IT-branschen kunde hitta en miljö som verkligen gav dem samma förutsättningar som män?

Jag vill ta reda på det!

Med Anna som VD formar vi Truesec Group för att bli en miljö som släpper loss kraften hos alla kvinnor som väljer att gå med i organisationen. Tänk om vi genom att skapa den miljön kommer att locka en högre andel kvinnor än någon annan cybersäkerhetsorganisation?

Tänk om det kommer att göra oss mer framgångsrika än alla andra? Vilket starkt budskap det skulle vara. Det skulle bli det ultimata beviset för att kvinnor och män är precis lika kompetenta när det gäller cybersäkerhet, teknik och ledarskap.

Om du är en kvinna inom teknik, IT eller cybersäkerhet och är intresserad av att vara med på vår resa, kontakta Anna Averud och låt henne höra din historia.

AV: Marcus Murray

Grundare, Truesec Group

Jag vill också rikta ett särskilt tack till Ragnar Söderberg och Ronny Roos för att de var med och släppte lös kraften i Anna. Ds.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>