Stena Recycling förvärvar Moreco Group
Hem NYHETERHÅLLBARHET/MILJÖ Stena Recycling förvärvar Moreco Group

Stena Recycling förvärvar Moreco Group

Publicerat av: Redaktionen

Stena Recycling förvärvar Moreco Group AB och utökar sin kapacitet och kompetens inom återbruk av IT-infrastruktur för datacenters.

Som ett led i Stena Recyclings ambition att växa inom återbruk har företaget nyligen förvärvat samtliga aktier i Moreco Group AB, som är ledande på återtag av servrar och lagringsutrustning.

– Förvärvet innebär att vi utökar och stärker vårt erbjudande till våra kunder med fler hållbara och resurseffektiva cirkulära lösningar, säger Fredrik Pettersson, VD Stena Recycling Sverige.

Stena Recycling är Sveriges ledande återvinningsbolag med 1 600 medarbetare och 90 anläggningar runt om i Sverige. Företaget är en helhetspartner som utvecklar cirkulära återvinningslösningar för alla typer av verksamheter och ett viktigt fokusområde för framtiden är återbruk av IT-utrustning.

– Återbruk av servrar är ett intressant men komplext område. Därför är vi nöjda över att ha förvärvat Moreco Group som är certifierade, ledande och erkänt duktiga inom sitt område, säger Fredrik Pettersson.

Stena Recycling förvärvar Moreco Group

Andreas Backlund, VD Moreco Group AB

Moreco Group AB, som är ledande på återtag och cirkulära tjänster för servrar, lagrings- och nätverksutrustning grundades 2006 och är ett känt namn hos många datacenters och serverhallar i Sverige och i övriga Norden. Företaget är dessutom ett av få certifierade guldpartners till det globala säkerhetsföretaget Blancco som tillhandahåller den erkända raderingslösningen som används.

– Vi är riktigt glada och stolta över att få Stena Recycling som ägare och att vi tillsammans kan fortsätta växa och utveckla våra förutsättningar som ledande inom återbruk av IT-infrastruktur för datacenters, säger Andreas Backlund, VD Moreco Group AB.

Stena Recycling bedriver sedan tidigare en verksamhet inom återbruk där laptops, mobiltelefoner och elektroniska komponenter, efter radering och kvalitetssäkring, får ett andra liv.

Fördelen med återbruk

Stena Recycling förvärvar Moreco Group

Fredrik Pettersson, VD Stena Recycling Sverige

Fördelarna med återbruk jämfört med återvinning är stora och innebär ett kliv uppåt i avfallshierarkin. Utökat återbruk ger också oftast lägre klimatpåverkan. Men det går inte att säga att återbruk alltid är bättre än återvinning.

Exempel: Om du har en 15 år gammal CRT-TV kan det vara bättre att återvinna den trots det avfall som uppstår eftersom en ny TV är så mycket mer energieffektiv. Men har du en fem år gammal laptop bör den hellre återbrukas.

Genom kompetens och kapacitet inom både återbruk och återvinning – där utsorterad elektronik går att använda igen – kan Stena Recycling hjälpa sina kunder till rätt lösning för att komma högre upp i avfallstrappan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00