Svenska entreprenörer utmanar LinkedIn och Adobe med ny gratistjänst
Hem Nyheter Svenska entreprenörer utmanar LinkedIn och Adobe med ny gratistjänst

Svenska entreprenörer utmanar LinkedIn och Adobe med ny gratistjänst

Publicerat av: Redaktionen

Nya gratistjänsten Find Creatives ska förenkla sökandet efter kreatörer.

I bagaget har grundarna Gustav Degerman och Hamid Abouei redan en halv miljon användare världen över med hemsideverktyget Portfoliobox. Nu ger de sig ut mot konkurrenter som LinkedIn och Adobe Behance med nya sajten Find Creatives.Svenska entreprenörer utmanar LinkedIn och Adobe med ny gratistjänst

-Vi ser att det finns en ganska tydlig lucka att fylla mellan våra konkurrenter. Konceptet bakom Find Creatives är helt nytt på marknaden och något som efterfrågats länge i branschen, säger Gustav Degerman, grundare av Portfoliobox och Find Creatives.Redan ett par veckor efter lansering hade Find Creatives tusentals nya registrerade användare. Sajten har nu varit verksam i ett par månader och växer stadigt. Grundarna bakom den nya söktjänsten, Gustav Degerman och Hamid Abouei beskriver sidan som en blandning av Airbnb och LinkedIn.

-Vi såg möjligheten i att skapa en plattform som gör det enkelt för beställare att hitta kreatörer. Vi vill erbjuda tjänsten helt kostnadsfritt. Huvudsyftet är att skapa en mötesplats för både kreatörer och arbetsgivare, säger Gustav Degerman.

Andra innovationen i ordningen

Find Creatives är grundarnas andra innovation i ordningen. Portfoliobox blev startskottet och har idag funnits i sex år. Bolaget kom till under studietiden som en del av ett KTH-projekt. Tillväxten av Portfoliobox har skett helt utan externa kapital, något relativt ovanligt i den svenska startupscenen.

Portfoliobox jämförs med stora namn som Wordpress och Wix och sajten har en halv miljon användare världen över med betalande kunder i 150 länder. Bolaget räknar med en omsättning på 10 miljoner kronor i år. Portfoliobox används idag flitigt av bland annat bloggare, fotografer, konstnärer och makeup-artister. Grundarna vill nu att båda sajterna ska jobba jämsides och komplettera varandra. Konton på Find Creatives ska gå att koppla direkt till sin Portfoliobox-sida.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00