Tech Data pratar moln

Tillsammans med ungefär 40 andra besökte IT-kanalen Tech Datas seminarium om molntjänster den 29 april.

Det hela riktade sig direkt mot IT-återförsäljare och andra som i någon form arbetar med försäljning eller distribution av molntjänster.

Informationen riktade sig till IT-återförsäljare och leverantörer
Informationen riktade sig till IT-återförsäljare och leverantörer

Tech Data är ett globalt företag som distribuerar IT-produkter, tjänster och lösningar från till mer än 100  000 återförsäljare i över 100 länder. Företaget ser till att deras återförsäljare på ett kostnadseffektivt sätt kan sälja och marknadsföra IT-produkter och lösningar till företag, organisationer, myndigheter och privatkonsumenter.

Seminariet gick av stapeln i Microsofts lokaler i Kista. Det synnerligen packade programmet klarades av på en förmiddag och inleddes med en kort dragning av Tech Data om hur det går till att bygga en lönsam molnplattform.

Därefter tog det brittiska företaget Bit Titan över podiet och beskrev sin lösning för smidig migrering av e-post och SQL-databaser från alla tänkbara plattformar till Office 365. Bit Titans distributör i Europa är förstås Tech Data.

Nästa talare var Alexander Percivall från Microsoft som presenterade Enterprise Mobility Suite ur ett säljperspektiv. Här fick vi höra om intressanta säkerhetslösningar för användning av mobila enheter i företaget och hur även den nya trenden med BYOD (Bring Your Own Device) kan göras säker.

Det hela baserar sig på en användaridentitet som ger säker tillgång till alla de program och appar användaren behöver – även på en enhet som kommer direkt från butikshyllan. Användarna kan utnyttja de enheter de föredrar även i arbetet och företaget behöver inte oroa sig för sina känsliga uppgifter.

Även om mobila enheter är i fokus för säkerheten är lösningen inte begränsad till sådana, utan stöder både Mac, Windows, Android och IOS. Med hjälp av en så kallad single signon får användarna tillgång till mer än 2 000 applikationer som sätts under lås och bom i en säker miljö. Samtidigt kan enheten användas även för privata applikationer med hjälp av en uppdelning i krypterade Managed Apps och Personal Apps som ligger utanför systemet.

Dagen avslutades av advokat Kim Wittlock, som berättade om den nya europeiska personuppgiftslagstiftning som träder i kraft den 1 maj 2018 och de konsekvenser den får för lagring av uppgifter i molnet. Den nya förordningen för dataskydd ersätter den svenska personuppgiftslagen och kommer att innebära att många företag måste se över hur och var de lagrar personuppgifter.

Deltagarna kunde sedan lämna seminariet fullmatade med nya kunskaper att förmedla till befintliga och presumtiva kunder.

 

 

 

Post Comment