Han ska leda Softhouse-satsningen i Jönköping
Hem Nyheter Ted Christensson ska leda Softhouse-satsningen i Jönköping

Ted Christensson ska leda Softhouse-satsningen i Jönköping

Publicerat av: Redaktionen

Det blir Ted Christensson som ska leda nystarten för konsult- och mjukvaruföretaget Softhouse i Jönköping.

Efter två år på plats i staden ska företaget nu ta nästa kliv och utmana.

– Vi ska växa i antalet medarbetare och skapa ett riktigt starkt team. Det blir en väldigt spännande resa, säger Ted, som sedan årsskiftet är kontorschef.

Techbranschen går för högtryck och behovet av smarta, digitala lösningar är större än någonsin. Det gör att Softhouse satsar vidare och nu anställer en kontorschef i Jönköping, där de har verkat i drygt två år. In i rollen kliver Ted Christensson.
– Det känns som att jag har hittat hem. Det är inom den här branschen som jag kan tillföra mest. Det finns många bolag inom techsektorn här i Jönköping, vilket också innebär att det finns gott om duktiga utvecklare, säger han.
– Både här och i omkringliggande städer finns en mängd stora industrier och samtliga kommer på ett eller annat sätt i kontakt med den typen av mjukvara som vi är experter på.

Ted ser det som en spännande möjlighet att få leda satsningen i Jönköping.
– Det är en inspirerande utmaning. Softhouse är en attraktiv arbetsgivare med högt i tak och har väldigt bra värderingar. Det finns en fin syn på hur man ser på kunder, att man alltid arbetar med de där Softhouse kan tillföra ett värde och som även medarbetarna trivs att jobba med, säger Ted och fortsätter:
– Första delmålet är att vi ska växa ur våra lokaler på Västra Storgatan. Gärna redan till sommaren. Till nästa årsskifte ska vi ha dubblerat vår personalstyrka – minst.

Han ska leda Softhouse-satsningen i Jönköping

Ted Christensson

Han kommer senast från en tjänst som konsultchef på Adecco. Innan dess valde han att, med en dataingenjörsutbildning från Tekniska Högskolan i Jönköping i ryggen, att ta värvning inom Försvarsmakten. Efter 18 månaders utbildning och beredskap gick resan till FS16 i Afghanistan, där han stannade i ett halvår.
– En väldigt lärorik tid. Jag fick ovärderlig erfarenhet och utvecklades på flera olika plan. Framför allt har det gjort mig oerhört stresstålig och duktig på att handskas med olika typer av människor, säger Ted.

Vad blir ditt fokus den första tiden?

– Att hitta nya medarbetare som vill vara med på en spännande resa. Målet är att vi ska vara tolv anställda i Jönköping om ett år.

Och med Ted Christensson i tjänst är en stor pusselbit på plats för Softhouse. Något som koncernchef Anna Bäcklin är väldigt nöjd med.
– När vi etablerar oss är det viktigt för oss att få in en person med bra lokalkännedom. Ted har det vi letar efter, dels med sin ingenjörsutbildning, dels med sin bakgrund som konsultchef. Jag tror att Ted kommer att kunna bidra på flera sätt och framför allt sätta Softhouse på kartan i Jönköping, säger Anna Bäcklin, koncernchef Softhouse.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>