Terje Mjøs ny VD och koncernchef för TeleComputing

TeleComputings styrelse har utsett Terje Mjøs till VD och koncernchef för TeleComputing.

Terje Mjøs ny VD och koncernchef för TeleComputing 1
Terje Mjøs, VD och koncernchef för TeleComputing.

Terje Mjøs, som närmast kommer från rollen som VD och koncernchef för Evry, tillträder sin nya tjänst den 3:e april 2017. Sven Tore Kaasa, VD för TeleComputing sedan 2009, övergår i samband med VD bytet till en position som styrelseledamot i TeleComputing.

”Efter många intensiva år av förvärv, samordning och snabb tillväxt fortsätter vi arbeta efter vår ambitiösa tillväxtplan för TeleComputing. Vi ser stora möjligheter att öka förvärvstakten, förfina vår affärsmodell mot ett ännu närmare affärspartnerskap med kunderna än vi har idag och utveckla våra molnbaserade och integrerade IT-tjänster och arbetsmodeller tillsammans med våra samarbetspartners. Terje Mjøs långa erfarenhet från IT-industrin, senast som koncernchef för ett av Nordens ledande IT-företag, passar utmärkt i den fas TeleComputing nu kommit in i. Vi ser fram emot att Terje Mjøs ansluter för att utveckla bolaget och fortsätta bygga TeleComputing”, kommenterar Johan Lindqvist, styrelseordförande i TeleComputing.

TeleComputing har under de senaste åren utvecklats väl och etablerat en stark position i Norge och Sverige. Verksamheten har Europas största och mest moderna driftsplattform för SMB-marknaden och levererar allt från komplett IT-drift till enklare IT-tjänster.

“Terje Mjøs har tillbringat större delen av sin karriär i IT-industrin i Norden och har bevisad förmåga att utveckla kundservice och att leda förändringsprocesser och affärsutveckling. Han har utmärkta förutsättningar för att leda TeleComputing i nästa fas av strategisk utveckling och fortsätta skapa tillväxt organiskt och genom förvärv. Jag vill samtidigt passa på att tacka Sven Tore Kaasa för hans insatser under en lång och framgångsrik tid som VD och jag ser fram emot att arbeta med honom i styrelsen för TeleComputing”, kommenterar Thomas Klitbo, Partner på IK Investment Partners.