Tieto ökar farten inom digitalisering med norskt förvärv
Hem Nyheter Tieto ökar farten inom digitalisering med norskt förvärv

Tieto ökar farten inom digitalisering med norskt förvärv

Publicerat av: Redaktionen
Kimmo Alkio, vd Tieto.

Kimmo Alkio, vd Tieto.

Tieto hoppas bli starkare inom digitalisering genom köpet av norska Software Innovation. ”Det hjälper oss att snabba på våra kunders digitalisering i de nordiska länderna och ger nya möjligheter för tillväxt”, säger Kimmo Alkio, VD på Tieto.

Igår rapporterade vi att Accenture försöker köpa sig till en mer framskjuten plats som leverantör av tjänster för ökad digitalisering. Idag meddelar Tieto att man gör motsvarande trick i och med att man förvärvar bolaget Software Innovation.

350 anställda

Bolaget beskrivs som ”ett ledande nordiskt mjukvaruföretag med huvudsäte i Oslo som utvecklar och levererar lösningar inom Enterprise Content Management (ECM)”. Software Innovation har 350 anställda och omsatte 360 miljoner norska kronor förra året.

– Jag ser fram emot att kunna kombinera Software Innovations och Tietos kompetens inom informationshantering. Affären ger oss möjlighet att leverera ännu bättre vägar till effektivare verksamhet med hjälp av standardiserade dokument- och ärendehanteringslösningar i de nordiska länderna, säger Håkan Dahlström som är chef för offentlig sektor på Tieto.

Tripplar marknadsandel

Som ett resultat av affären kommer Tietos sammanlagda marknadsandel inom ECM-området i Norden att öka från nuvarande cirka 7 procent till cirka 20 procent, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>