Trend Micro avslöjar hackergruppen Void Balaur
Hem Säkerhet Trend Micro avslöjar hackergruppen Void Balaur

Trend Micro avslöjar hackergruppen Void Balaur

Publicerat av: Redaktionen

Ekonomiskt motiverade hackare hyr ut sina tjänster för bland annat spionage – har attackerat fler än 3500 företag och individer sedan 2015

Trend Micro släpper idag en ny rapport som avslöjar aktiviteterna hos en hackergrupp som hyr ut sina cyberbrottstjänster genom vilka de har attackerat åtminstone 3500 individer och organisationer, däribland människorättsaktivister, journalister, politiker och högt uppsatta telekom-ingenjörer.

Trend Micro avslöjar hackergruppen Void BalaurSedan åtminstone 2018 har gruppen som själva kallar sig för “Rockethack”, men som Trend Micro namngivit “Void Balaur” efter en ond flerhövdad drake ur östeuropeisk mytologi, fokuserat på att dra in pengar från två sammanhängande typer av aktiviteter. Gruppen bryter sig in på e-post- och sociala mediekonton för att sedan sälja den information de kommit över via dessa konton. Det rör sig ofta om såväl känsliga personliga data som verksamhetskritisk information för företag och bland data som stulits återfinns bland annat telekomdata, passagerarinformation för flygresenärer, bankinformation och passinformation.

Void Balaurs prislapp för den som vill köpa data från dessa aktiviteter sträcker sig från runt 20 amerikanska dollar för stulen kreditupplysning och 69 dollar för trafikkamerabilder, till över 800 dollar för en samtalslista från en mobiltelefon. Då får köparen även information om vilka mobilmaster samtalsdata plockats ifrån med exakt geografisk position.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>