Veeam lanserar ny Zero Trust-modell för stärkt dataskydd
Hem LEVERANTÖRVEEAM Veeam lanserar ny Zero Trust-modell för stärkt dataskydd

Veeam lanserar ny Zero Trust-modell för stärkt dataskydd

Publicerat av: Redaktionen

Veeam introducerar Zero Trust Data Resilience (ZTDR), en modell som hjälper organisationer att minska risken för växande datasäkerhetshot och förbättra deras övergripande motståndskraft.

Utvecklat i samarbete med Zero Trust-experten Jason Garbis från Numberline Security, tillämpar ZTDR Zero Trust-principerna för säkerhetskopiering och återställning som en förlängning av den amerikanska myndigheten Cybersecurity & Infrastructure Security Agencys (CISA) Zero Trust Maturity Model.

Viktigt för ZTDR är indelningen av system för backup-hantering och deras lagringsnivåer i distinkta motståndszoner. Detta för att minska attackytan och begränsa den potentiella sprängradien från dataintrång och garantera en oföränderlig backup-lagring för att säkerställa att data inte kan ändras även i samband med en ransomware-attack.

– Infrastruktur för säkerhetskopiering har till sin natur en stor attackyta, eftersom den måste ha läs- och skrivåtkomst till produktion, som spänner över praktiskt taget alla företagsapplikationer och datakällor, både på egna servrar och i molnet, säger Jason Garbis, grundare på Numberline Security. För att minska den risken föreslår Numberline och Veeam praktiska Zero Trust Data Resilience-verktyg, inklusive ett antal kärnprinciper, en arkitektur och en mognadsmodell. Vårt mål är att hjälpa organisationer att fylla en lucka i sin säkerhetsstrategi genom att utöka Zero Trust till säkerhetskopiering och återställning för att uppnå en större motståndskraft mot cyberhot.

Veeam lanserar ny Zero Trust-modell för stärkt dataskyddData är en av de fem pelare som ingår i CISAs Zero Trust Maturity Model, och under denna pelare finns fem nyckelfunktioner: datainventering, kategorisering av data, datatillgänglighet, tillgång till data och kryptering av data. För att utöka denna modell till den kritiska funktionen för säkerhetskopiering och återställning av data, är ZTDR-principerna:

  • Minsta privilegieåtkomst
  • Oföränderlighet även kallat immutabilitet
  • Systemets motståndskraft
  • Proaktiv validering
  • Enkel tillämpning

– Den senaste rapporten från Veeam, Data Protection Trends 2023, visar att 75 procent av ransomware-attacker på säkerhetskopior är framgångsrika, säger Danny Allan, CTO på Veeam. För att hålla organisationers verksamheter rullande är det viktigt att säkerställa att data hålls oföränderligt och att man följer bästa praxis som Zero Trust Data Resilience (ZDTR). Med ZTDR Maturity Model kan varje organisation hitta sin väg till större datasäkerhet och mindre nedtid.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00