Walt Disney World Resort väljer wi-fi från Aruba

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, förser nu Walt Disney World Resort med infrastruktur för wi-fi i alla Disneys 29 hotell.

Walt Disney World Resort väljer wi-fi från Aruba 1Walt Disney World Resort kommer att använda Aruba-lösningarna för att erbjuda nya och förbättrade upplevelser för gästerna.

Fem Walt Disney World Resort-fastigheter har redan installerat Arubas wi-fi och använder den för att stödja nya mobila tjänster, till exempel mobilincheckning och digitala lösningar för extratjänster på hotellet och för olika mobila tjänster för de anställda. Alla som bor på hotellen får därmed gratis wi-fi med hög prestanda. Det kan vara allt från familjer som strömmar HD/4K-video till konferensgäster som söker bättre prestanda för affärsapplikationer.

Arubas wi-fi finns redan nu på Disney’s Yacht Club Resort, Disney’s Port Orleans Resort – French Quarter, Disney’s Coronado Springs Resort , Disney’s Pop Century Resort och Disney’s All-Star Movies Resort. Aruba-infrastruktur kommer att introduceras på ytterligare 24 hotell fram till 2021.

“Aruba har hjälpt oss att förbättra vår operativa effektivitet inom områden som gästtjänster och mobila tjänster för personalen”, säger Evhen Farmiga, chef för trådlösa nätverkstjänster på Walt Disney World Resort. “Dessutom har de hjälpt våra lanseringar av nya tjänster som gör det mer bekvämt för kunden, som till exempel möjligheten att checka in på hotellen i mobilen.”

Den nya Aruba-infrastrukturen valdes av Walt Disney World Resort för dess styrnings-, plats- och analysfunktioner och består av Aruba accesspunkter (både inomhus och utomhus), Aruba ClearPass för trådlös autentisering och policyhantering, Aruba AirWave för nätverkshantering och Aruba ALE (Analytics och Location Engine), som ger en överblick av hur användningen av nätverk, enheter och applikationer ser ut och hur denna kan förbättras. HPE utnämndes till “officiell nätverksleverantör för Walt Disney World Resort” tidigare i år.