Wi-Fi 7 har inga stora prestandaförbättringar
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE Wi-Fi 7 har inga stora prestandaförbättringar

Wi-Fi 7 har inga stora prestandaförbättringar

Publicerat av: Redaktionen

De senaste månaderna har den kommande nätverksstandarden Wi-Fi 7 uppmärksammats allt mer.

Trots att det är först 2024 som den nya standarden förväntas lanseras har en del IT-avdelningar bestämt sig för att vänta in Wi-Fi 7 istället för att implementera Wi-Fi 6E.

Wi-Fi 7 har inga stora prestandaförbättringar

Marcus Bäckrud, Sverigechef på Aruba.

Detta innebär att företagen går miste om det tekniksprång som Wi-Fi 6E medför jämfört med tidigare versioner, menar Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise.

Den rådande Wi-Fi 6-standarden har lett till stora förbättringar för både privatpersoner och företag. Det som den utökade versionen Wi-Fi 6E erbjuder jämfört med detta är högre hastigheter, bättre anslutningskapacitet och lägre latens. Allt detta möjliggörs av 6 GHz-bandet, som ger ett utökat spektrum med 1 200 MHz, och innebär att företag kan använda bredare frekvenser och implementera en så kallad multiskiktsdesign.

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, är en av de ledande nätverksleverantörerna. De har precis introducerat den andra av flera planerade 6E-plattformar, och har sett en kraftig ökning i efterfrågan på sina produkter. Samtidigt har flera leverantörer svårt att hinna leverera 6E-utrustning i samma takt som efterfrågan, vilket är ett av skälen till att en del företag nu verkar invänta Wi-Fi 7 istället för att satsa på 6E. Aruba menar dock att detta är ett misstag, eftersom det kommer dröja länge innan det kan levereras några Wi-Fi-7-produkter.

”Vi tror att Wi-Fi 6E kommer att bli den mest långlivade standarden i Wi-Fi:s historia”, säger Marcus Bäckrud, Sverigechef på Aruba. ”Det finns alltså ingen anledning att vänta på Wi-Fi 7 när det finns så stora förbättringar tillgängliga redan nu.”

Wi-Fi 7 har fortfarande en lång väg att gå i utvecklingsprocessen. Enligt teknikinstitutet IEEE:s offentliga tidslinje för 802.11be-standarden, som ligger till grund för den nya generationen, kommer den slutliga ratificeringen att ske som tidigast i mars 2024. För närvarande är det dessutom oklart om Wi-Fi 7 kommer att ge några större förbättringar utanför konsumentmarknaden.

För att företag ska kunna dra nytta av Wi-Fi 7 krävs 320 MHz-kanaler som för tillfället endast finns tillgängliga i 15 länder, och specialbyggda antenner. Den främsta målgruppen kommer därför att vara gamingkonsumenter som ständigt söker nya vägar för att maximera sin spelupplevelse. Eftersom Wi-Fi-hemmanätverk använder vanlig växelström behöver de inte förhålla sig till antalet antenner och rumsliga strömmar.

På Aruba förväntas inga Wi-Fi 7-produkter vara klara för marknaden förrän som absolut tidigast 2024, men detta upplevs inte heller som ett problem.
”Med tanke på den enorma efterfrågan på det nya 6 GHz-bandet lär 6E-produkter säljas så snabbt vi kan bygga dem i många år framöver”, säger Marcus Bäckrud.”De företag som inte implementerar den senaste generationen lär märka av hur konkurrenterna levererar kundnytta på en helt annan nivå.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00