6:e generationens Intel Core- anpassad för Windows 10

Idag introducerar Intel 6:e generationens Intel Core-processorfamiljen, företagets bästa processor någonsin. Lanseringen kommer att innebära en milstolpe för hur människor använder sina datorer. Den 6:e generationens Intel Core-processorer tillhandahåller förbättrad prestanda och möjliggör helt nya användarupplevelser med lägsta möjliga strömförbrukning. Samtidigt gör den nya processorgenerationen det möjligt att skapa produkter i en mängd olika formfaktorer från ultraportabla Intel Compute Stick till 2-i-1-enheter, all-in-one-enheter, notebooks och mobila arbetsstationer.

 

Marcom_3_033015_RGB

Det finns mer än 500 miljoner datorer i bruk i världen som är fyra till fem år gamla eller ännu äldre. Dessa datorer startar långsamt, de har dålig batteritid och de kan inte heller förmedla alla de upplevelser en modern dator har kapacitet för. Den nya 6:e generationens Intel Core-processorer, som bygger på Skylake-arkitekturen med Intels branschledande 14-nanometers tillverkningsprocess i botten, levererar mer än två och en halv gånger högre prestanda, tre gånger längre batteritid och hela 30 gånger bättre grafik jämfört med en fem år gammal dator. Samtidigt kan datorerna med den nya processorfamiljen byggas så att de är hälften så tunna och endast väger hälften så mycket samtidigt som de startar snabbare och kan användas under i princip en hel dag på en laddning.

Bland nyheterna finns exempelvis nya Intel Core M-processorer, som på den nya arkitekturen kommer att tillhandahålla dubbelt så hög prestanda för surfplattor i premiumsegmentet. De nya Intel Core M-processorerna kommer dessutom att kategoriseras i nivåerna m3, m5 och m7 för att göra det enklare för konsumenter att hitta den produkt som passar bäst för deras respektive behov. Processornyheterna för bärbara datorer innehåller för första gången en upplåst överklockningsbar K-modell för gamers och entusiaster samt en Intel Xeon E3-processor för bärbara arbetsstationer. Dessutom kommer Intel Compute Stick-familjen att utökas med en version baserad på en 6:e generationens Intel Core M-processor.

Trådlös teknik för en bättre användarupplevelse

Den 6:e generationens Intel Core-processorer levererar betydande prestandaförbättringar även på grafiksidan. Dessa prestandaförbättringar ger fantastisk grafikprestanda för spel samt för att skapa och spela upp innehåll i 4k-upplösning. De för även vidare Intels ”No Wires”-initiativ för att leverera den bästa upplevelsen för trådlös bildöverföring med hjälp av Intel WiDi och Pro WiDi, som gör det enkelt att helt utan sladdar dela innehåll från en dator till en TV eller bildskärm.

Den 6:e generationens Intel Core-processorer bidrar också till att optimera Windows 10-funktioner såsom Windows Cortana och Windows Hello för en sömlös och mer naturlig interaktion mellan användare och dator. Enheter med en Intel RealSense-kamera i kombination med Windows Hello gör det möjligt att logga in på datorn med hjälp av ansiktsigenkänning. Med True Key-tekniken från Intel Security blir det dessutom enkelt att logga in på enheter och webbplatser utan att användaren behöver komma ihåg flera krångliga lösenord.

 

Post Comment