Telekomföretag blir mer tekniskt avancerade med VMware
Hem VMWARE Telekomföretag blir mer tekniskt avancerade med hjälp av VMware

Telekomföretag blir mer tekniskt avancerade med hjälp av VMware

Publicerat av: Redaktionen

Under Mobile World Congress 2022 i Barcelona presenterar VMware produkter och partnerskap som kommer att hjälpa telekomföretag att snabbare modernisera sina nätverk och tjäna pengar på nya tjänster.

Innovationerna berör moderna appar, RAN och edge.

  • Telekomföretag blir mer tekniskt avancerade med VMwareNär telekomföretag bygger 5G-nätverk runt om i världen skapar de nya tjänster som kommer att förändra hur vi arbetar och lever, säger Sanjay Uppal, senior vice president och general manager, Service Provider and Edge, VMware. VMwares förhållningssätt till multi-cloud kan innebära att våra kunder kan särskilja sig från konkurrenter när de hanterar detta viktiga skifte. Det hjälper dem att förnya sig – från kärnan och RAN till edge och molnet – och leverera avancerade tjänster för att driva sin verksamhet framåt.
Moderna appar omvandlar telekomföretagen

Många tjänsteleverantörer väljer VMware Telco Cloud Platform som sin gemensamma grund när de moderniserar sina nätverk och för att komma åt virtuella och molnbaserade nätverksfunktioner:

  •  Millicom arbetar med VMware för att förena nätverk som byggts i en silostruktur samt påbörja övergången till virtualiserade och containerbaserade nätverksfunktioner.
  • Safaricom har valt VMware Telco Cloud Platform för att bygga ett nytt nätverk i Etiopien, där det inte finns någon gammal struktur att förhålla sig till.

VMware arbetar också för att effektivisera testning och validering av tredjepartslösningar på Telco Cloud Platform. Dell, Oracle och VMware har exempelvis tagit fram en validerad design som förser verksamheter med en tydlig plan för hur de kan bygga en robust, skalbar 5G-kärna baserad på standardinfrastruktur. Lösningen kan snabba upp nätverksinstallationer genom att minska tiden som behövs för att designa, testa och integrera komponenter från flera partner.

Uppdelning av RAN

Många telekomföretag håller på att gå över till vRAN eller Open RAN, eller har planer på att göra det, och arbetar med flera RAN-leverantörer för att möta specifika behov. VMware arbetar med ett brett ekosystem av RAN-leverantörer för att testa och validera interoperabiliteten för lösningarna på VMware Telco Cloud Platform RAN. Som ett led i detta arbete utökar också VMware och HCL sitt samarbete för att leverera integrerade lösningar för telekomföretag runt om i världen.

Programmering av nätverket

I en O-RAN-arkitektur är RAN Intelligent Controller eller RIC värd för appar som möjliggör nya funktioner som automatisering, nätverksoptimering och tjänsteanpassning. VMware RIC är nu tillgänglig och kan hantera både xApps (near-real-time applications) och rApps (non-real-time applications) som byggts av ett växande ekosystem av tredjepartsutvecklare. VMware samarbetar inom detta område bland annat med Vodafone.

Företag rör sig mot edge

Företagskunder flyttar sina arbetsbelastningar till nätverkskanten (edge) och satsar på 5G för att påskynda denna resa. VMware arbetar med flera partner för att leverera privata nätverkslösningar till tjänsteleverantörer som i sin tur kan leverera till företagskunder. ASOCS, Druid och VMware har exempelvis släppt en validerad design för privata mobila nätverk, vilket gör det möjligt för företagskunder att dra fördel av säkrare, robustare 5G-anslutning i edge-lägen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00