AFRY samarbetar med CoGig för fler kvinnor på ledande roller inom teknik
Hem KVINNOR INOM TECH AFRY samarbetar nu med CoGig för fler kvinnor på ledande roller inom teknik

AFRY samarbetar nu med CoGig för fler kvinnor på ledande roller inom teknik

Publicerat av: Redaktionen

AFRY har valt att bli partnerföretag till talangprogrammet Female Leader Engineer som drivs av rekryteringsföretaget CoGig i syfte att få fler kvinnor på ledande positioner på teknikföretag.

Den problematiska situationen med för få kvinnor inom teknik behöver ändras.

Problemets kärna är utmaningarna att dels hitta, dels attrahera kvinnor och där kan CoGig bidra via sitt nätverk av kvinnliga ingenjörer samt talangprogram och rekryteringstjänster.

Female Leader Engineer är ett talangprogram för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera fler kvinnor att arbeta med teknik i ledande roller. Programmet är en unik mötesplats för svenskt näringsliv och ingenjörsstudenter med ledarpotential. Via ett digert program med bland annat exklusiva besök hos partnerföretagen får de 25 utvalda deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar samt möjlighet att upptäcka vilka typer av roller de kan inta i framtiden.

AFRY samarbetar med CoGig för fler kvinnor på ledande roller inom teknik”Kompetensförsörjningen är avgörande för vår lönsamhet och för att klara den gröna omställningen, och för mig är helheten det viktiga. Från att visa tonårstjejer på högstadiet hur kul det är med teknik och ingenjörskonst, till att alla medarbetare på AFRY får samma möjligheter, oavsett kön, ålder och ursprung. Vi anser att genom ett ökat fokus på kvinnliga ledare, kommer vi att påskynda den generella utvecklingen inom inkludering och mångfald”, säger Sara Klingenborg, HR-direktör på AFRY.

AFRY ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen Ericsson, Fortum, Kone, Sandvik, Scania, Skanska, SSAB, Sodexo och Stora Enso.

Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla lyfter fram vikten av jämställdhet.

”AFRY utgör ett utmärkt och välkommet tillskott till programmet och jag ser fram emot att tillsammans bidra till fler kvinnor på ledande positioner”, säger Lena Larsson, VD på CoGig.

Nästa omgång av programmet körs hösten 2023 och avslutas med en gala i november då en av deltagarna koras till årets Female Leader Engineer. Den deltagaren som får utmärkelsen erbjuds ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00