Allt fler slår ihop styrningen av trådlösa och trådbundna nätverk
Hem LEVERANTÖRARUBA Allt fler slår ihop styrningen av trådlösa och trådbundna nätverk

Allt fler slår ihop styrningen av trådlösa och trådbundna nätverk

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, ser nu ett stort och ökande intresse för att knyta ihop manageringen av trådbundna och trådlösa nätverk.

Aruba har under det senaste året haft en lösning som kan binda samman styrningen, oavsett leverantör av utrustningen. Företaget rapporterar nu att allt fler ser värden i form av mindre Allt fler slår ihop styrningen av trådlösa och trådbundna nätverk 2administration, ökad säkerhet och nöjda användare.                                                    

Trådlösa och trådbundna nätverk är traditionellt uppbyggda som separata nät, och styrs därför var och en för sig. Nätverkens komplexitet har dock ökat över åren, vilket gör att IT-avdelningarna behöver lägga allt mer tid på att administrera dem. 

”När de trådlösa nätverken en gång i tiden introducerades så byggdes de upp separat, med egna krav och funktioner. Numera ser många fördelar med att de fungerar på samma sätt, och därmed blir det också mer attraktivt att bygga ihop dem och managera dem tillsammans”, säger Richard Schumacher, Sverigechef på Aruba.

Det finns både tid och pengar att spara på minskad administration. Till exempel behöver varje switch i ett nätverk eller accesspunkt i ett trådlöst nät bli konfigurerade och en central managering kan då spara mycket tid. 

”Tidigare var det för svårt att bygga ihop det trådlösa och det trådbundna nätverket, delvis på grund av att olika leverantörers produkter ofta inte passade med varandra. Men nu finns det lösningar för detta, och därmed överväger fördelarna med gemensam managering”, säger Richard Schumacher.

Dessutom finns det en möjlighet till en förbättrad säkerhet när nätverken manageras tillsammans. Många företag har till exempel en bra säkerhetslösning för när en ny enhet, som till exempel en anställds privata mobil eller en besökares laptop, kopplas upp på det trådlösa nätverket. Samtidigt har de ett sämre skydd när samma enhet kopplas in med en sladd i konferensrummet. Nu kan de båda nätverken få samma skydd och använda samma säkerhetspolicy.

”Det finns dessutom ett tryck från användarna som driver utvecklingen mot att samordna manageringen. Användarna vill ju att uppkopplingen ska vara enkel, och bryr sig egentligen inte om vilket nätverk de kopplar upp sig på. Då är det en fördel om nätverken alltid upplevs likadant ”, säger Richard Schumacher. 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00