Hybridarbetande har digitala vanor som medför säkerhetsrisker
Hem LEVERANTÖRARUBA Hybridarbete har digitala vanor som medför säkerhetsrisker

Hybridarbete har digitala vanor som medför säkerhetsrisker

Publicerat av: Redaktionen

En ny studie från Aruba visar att medarbetare som tillhör den så kallade Generation N använder teknik på ett sätt, som i jämförelse med anställda från de mer omtalade Generation X eller Generation Y, medför säkerhetsrisker vid hybridarbete.

Företag måste vara medvetna om typiska riskbeteenden och hitta sätt att erbjuda medarbetare ur Generation N balans mellan flexibilitet och säkerhet, menar Aruba.

Siffror visar att 85 procent av hybridarbetande anställda idag identifierar sig själva som tillhörande Generation N, ett begrepp som myntades av antropologen Brian Solis för att beskriva människor som hela sitt liv haft digital teknik och digitala tjänster som en självklar del av livet.

”Vi ser att hybridarbetare från Generation N använder sig av teknik på sätt som gör det svårt för arbetsgivare att hålla en hög säkerhetsnivå.” säger Morten Illum, EMEA-chef för Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise. ”Företag måste agera för att minska säkerhetsrisker och påverka sättet anställda från Generation N använder teknik. Det handlar om att hitta en balans mellan öppenhet och säkerhet i nätverken, så att medarbetare får flexibilitet, frihet och valfrihet utan att kompromissa med säkerheten.”

Hybridarbetande har digitala vanor som medför säkerhetsriskerDen europeiska studien omfattar 5000 hybridarbetande anställda ur Generation N och visar bland annat följande:

• 82 % hanterar arbetsrelaterad information på sin personliga mobil.
• 55 % medger att de ansluter sina enheter till offentliga nätverk som inte kräver lösenord minst en gång i veckan, men endast en av tre tänker på de säkerhetsrisker som detta innebär.
• 74 % förväntar sig att tekniska problem på arbetet ska kunna lösas på mindre än 20 minuter.

Anställda som tillhör Generation N är tekniskt kunniga (75 %) och ställer krav på att den teknik som arbetsgivare tillhandahåller ska vara anpassad till deras individuella preferenser (71 %). Utan denna valfrihet menar man att produktiviteten minskar (35 %) och att balansen mellan arbete och fritid försämras (23 %). De har också dåligt tålamod och låg acceptans för långa processer eller krångel. Om inte företag snabbt löser deras problem så vänder sig många ur Generation N till alternativa lösningar som kan medföra ökade risker.

Det är samtidigt endast 38 procent av de som svarat på studien som tycker att deras arbetsgivare idag erbjuder valfrihet när det gäller teknik.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00