Ansökningsperioden för Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists är nu öppen
Hem EVENT Ansökningsperioden för Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists är nu öppen

Ansökningsperioden för Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists är nu öppen

Publicerat av: Redaktionen

Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists 2023 är ett pris för att hylla unga forskare tidigt i karriären.

I år firar priset tioårsjubileum och ansökningsperioden är nu öppen.

I syfte att synliggöra forskning och en karriär för unga forskare inom vetenskap har SciLifeLab och Sciencemagazine/AAAS instiftat ett pris tillägnat den bästa doktorsavhandlingen i var och en av fyra olika kategorier inom life science. Nyligen disputerade forskare är välkomna att skriva en uppsats baserad på sin avhandling, som sedan utvärderas av Science’s redaktion.

De vinnande bidragen publiceras i Science, och samtliga vinnare bjuds in till Sverige för att presentera sin forskning och träffa andra ledande forskare inom sitt område. Dessutom kommer Grand Prize-vinnaren att få 30 000 USD och de tre kategorivinnarna får 10 000 USD vardera.

Ansökningsperioden för Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists är nu öppen

2022 års vinnare av Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists

”Mitt råd är att bara söka – fundera inte för mycket på det – utan försök tänka på hur du skulle förklara din forskning för någon från din familj som inte är insatt i forskningen. Försök att bryta ner informationen till en nivå som du tror kommer att få dem intresserade och nyfikna på vad du gjorde, och strössla sedan med en lagom portion vetenskap för att läsaren ska få en känsla för komplexiteten. Det handlar om att hitta balansen mellan vetenskapliga data och berättande säger Florian Schmidt, ETH Zürich, Grand Prize-vinnare 2022.

Science & SciLifeLab Prize for Young Scientists 2023 är nu öppen för ansökningar från forskare som har försvarat sin doktorsavhandling 2021 och 2022.

Priskategorierna är Cell and Molecular Biology; Genomics, Proteomics and Systems Biology Approaches; Ecology and Environment; samt Molecular Medicine.

Priset möjliggörs tack vare en donation från Knut and Alice Wallenberg Foundation. Sök genom att skicka in en essä inom något av forskningsområdena ovan senast den 15 juli.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00