ARTIFICIELL INTELLIGENS VAKAR ÖVER GALLERIA TRÄDGÅRDEN I VARBERG
Hem NYHETERAI ARTIFICIELL INTELLIGENS VAKAR ÖVER PÅ GALLERIA TRÄDGÅRDEN I VARBERG

ARTIFICIELL INTELLIGENS VAKAR ÖVER PÅ GALLERIA TRÄDGÅRDEN I VARBERG

Publicerat av: Redaktionen

Mediateknik har fått förtroendet att leverera AI-baserad CCTV på Galleria Trädgården i Varberg.

Systemet analyserar metadata i Mediatekniks serverhall och presenterar en mängd information i brottsförebyggande syfte, och tack vare intelligensen som AI ger är marknadsfunktionerna minst lika tongivande.

Mediateknik och Galleria Trädgården i Varberg är först ut i Norden med systemet som tagits fram av Milestone.

-Lite slarvigt uttryckt gör AI-baserad CCTV att all kameraövervakning vi sett tills nu blir omodern, säger Kjell-Åke Karlsson som är projektansvarig på Mediateknik. Medan traditionell CCTV vakar passivt, så samlar vårt system in massor av data som sedan behandlas och presenteras enligt kunds önskemål.

ARTIFICIELL INTELLIGENS VAKAR ÖVER GALLERIA TRÄDGÅRDEN I VARBERG

Anna Bengtsson VD på Coop Varberg och Galleria Trädgården

Likväl som systemet blixtsnabbt kan ta fram specifika detaljer såsom t.ex. hur många med röd tröja som passerade en viss punkt den senaste veckan eller hur många som bar ryggsäck under en viss period, kan systemet också kartlägga hur en speciell individ har rört sig på området.

-Ur brottsförebyggande och brottsutredande synpunkt sparar AI oerhört mycket tid.Det som tidigare var ett mödosamt och segdraget letande på enorma lagringsytor klaras nu av på en bråkdel av tiden.

-Vi kan dessutom ge polisen en snabbare och mer detaljerad överblick vid incident och förhoppningsvis större möjlighet till framgångsrika ingripanden, fortsätter Karlsson.

-Att vi nu kommer att se flöden på en helt ny nivå kommer att ge oss väldigt värdefull information förutom den rent brottsförebyggande, säger Anna Bengtsson, VD på Galleria Trädgården och Coop Varberg. Nu kan vi se hur människor rör sig, var de passerar och när, var de stannar till osv. Vi kommer få en helt ny bild över verksamheten i gallerian och detta kommer i nästa steg även att gynna våra hyresgäster, d.v.s affärsidkarna, avslutar Anna Bengtsson.

Mediateknik levererar sedan tidigare traditionell kameraövervakning i Gallerian Trädgården och nu kommer samtliga kameror att utrustas med AI.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00