Aruba förbättrar nätverksaccessen för lokalkontor
Hem LEVERANTÖRARUBA Aruba förbättrar nätverksaccessen för lokalkontor

Aruba förbättrar nätverksaccessen för lokalkontor

Publicerat av: Redaktionen

Introducerar integrerad lösning för SD-WAN, LAN och säkerhet som använder mjukvara för att hantera access från lokalkontor

Aruba förbättrar nätverksaccessen för lokalkontor 2Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE), presenterar nu sin lösning för nätverksvirtualisering, SD-Branch. Detta är ett nytt sätt att hjälpa kunder att modernisera sina verksamheters nätverksstrukturer för att klara utvecklingen mot molnet, IoT och mobila tjänster.

Integrationen av nya molnbaserade SD-WAN, trådbunden och trådlösa nätverkslösningar får en hög säkerhet genom en innehållsbaserad policyhantering.

Den ökar möjligheten för IT-avdelningen att leverera en förbättrad nätverkstillgänglighet och applikationsprestanda, samtidigt som det går att reducera ledtiderna för hantering såväl som för operativa kostnader och investeringskostnader.

Ökningen av antalet mobila enheter och IoT har tillsammans med ett ökat användande av molnbaserade applikationer haft stor inverkan på hur kraven på IT-organisationer förändras. De som driver interna WAN-nätverk för att sammanbinda sina verksamheter med många kontor står inför en ökad komplexitet med risk för minskad effektivitet. Detta på grund av mängden olika verktyg från olika leverantörer som används för att hantera både nätverksfunktionaliteten och säkerheten i nätverksmiljön, ofta inte fungerar tillräckligt väl i samverkan.

Viktiga fördelar med Arubas SD-Branch är:

  • Enklare administration för storskaliga miljöer: Molnbaserad administration ger en fjärransluten centraliserad provisionering och administration av de trådbundna samt trådlösa anslutningarna på lokalkontoren. Samtidigt som provisionering och administration på WAN och internetkopplingarna ges vid SD-WAN-infrastrukturen.
  • Integrerad säkerhet med hög standard: Arubas säkerhetslösningar ger en automatiserad funktion för tillämpning av policy i både lokalkontorens interna anslutningar och WAN. Nya partners till Aruba ger tillgång till molnbaserad brandväggsfunktionalitet och ett fullständigt hotskydd.
  • Förbättrad användarupplevelse på lokalkontoren: Genom att känna igen och klassificera applikationer, användare samt enheter kan en granulär servicenivå levereras på lokalkontoren, såväl som över WAN. Detta fungerar för molnbaserade applikationer, UC (Unified Communication) såväl som andra känsliga fjärrapplikationer. Detta förenklar hur LAN- , WAN-trafik prioriteras samt hur trafiken är dirigerad inom och utanför lokalkontoren. Det ger också en konsekvent användarupplevelse oavsett användarroll, typ av enhet eller plats.

Aruba Central har utökats med stöd för SD-WAN för att ge automatiserade konfigurationsmöjligheter, detaljerad visibilitet och lättanvända felsökningsverktyg. Arubas kan ge möjlighet för lokal personal att enkelt driftsätta ett lokalkontor utan behov för manuell konfiguration och tidskrävande hantering. Detta med hjälp av Zero Touch Provisioning (ZTP) och en intuitiv mobilapplikation som används för automatiserad driftsättning av enheter.

Utöver detta kan all lokal nätverkstrafik inom ett kontor dessutom skickas till den lokala Aruba Branch Gatewayen för inspektion. IT-organisationen kan då ge en specifik policy för varje typ av enhet och segmentera trafiken efter behov.

För att öka skyddet mot angrepp utifrån har Aruba utvidgat sitt partnerprogram Aruba 360 Security Exchange Technology Partner Program med nya partnern Zscaler samt nya integrationsmöjligheter med Check Point Software Technologies och Palo Alto Networks. Dessa säkerhetsleverantörer ger molnbaserad brandväggsfunktionalitet och ett fullständigt skydd mot hot, vilket gör att internettrafiken kan säkras.

Kostnad och tillgänglighet

Den nya lösningen bygger på teknik som är välkänd av IT-ansvariga, som inte heller behöver uppgradera accesspunkter eller switchar utan kan fortsätta använda existerande IT-investeringar. Arubas SD-Branch är en del av Arubas molnbaserade hanteringstjänst Central och levereras med abonnemangsbaserad licensiering för Branch Gateways på varje lokalkontor och en licens för centralt placerad huvudgateway. Den nya funktionaliteten finns tillgänglig redan idag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00