Svenska elbilsmässan intar Norge
Hem NYHETEREFTER JOBBET Svenska elbilsmässan intar nu Norge

Svenska elbilsmässan intar nu Norge

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska elbilsmässan eCarExpo växer kraftigt och är nu Nordens största mässa för nya bilar.

Nu adderar man Oslo till sitt utbud och kommer därmed att finnas på fem orter i fyra länder.

– Norden är en av världens viktigaste marknader för elbilar. Nu ger vi biltillverkarna möjlighet att visa sina produkter för hela den marknaden, säger mässchefen Gunnar Dackevall.

eCarExpo har sedan premiären 2016 gått från att vara en nischad mässa, för vad som då var ett smalt segment till att bli Nordens största nybilsmässa. Efter totalt 16 genomförda mässor i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn kommer man 2023 även till Estland (Tallinn) och 2024 till Finland.

Nu bekräftar eLife som arrangerar mässan, att man i februari 2024 även kommer att ta eCarExpo till Norge och Oslo – världens mest mogna elbilsmarknad.

Svenska elbilsmässan intar Norge

Elbilsmässan eCarExpo är Nordens största mässa för nya bilar. Nu adderar man även Oslo till sitt utbud.

– I Norge är 80 procent av all nybilsförsäljning elbilar, men fortfarande är fem av sex bilar i trafik fossilbilar. Det betyder att det är en enorm marknad och behovet av en plats där köparna kan ta del av hela utbudet av bilar på ett ställe är stort, det säger Gunnar Dackevall som är VD för eLife.

eCarExpo har sedan starten satsat på att inte bara vara en traditionell bilsalong utan även erbjuda provkörningar och seminarier. Dessutom visas här även laddning, solel och energilager.

– Elbilarna är ju inte bara unika som fordon, utan även i det att ägaren både kan producera och hantera energin som de drivs med. Den som kör elbil har mycket större möjligheter att själv påverka sina energikostnader.

– Detta är något som de traditionella bilsalongerna helt missat och något som både utställare och besökare verkligen uppskattar.
eCarExpo Oslo kommer att hållas i Norges största mässhallar – NOVA Spektrum i Lilleström den 9–11 februari 2024. Det är bara en vecka efter eCarExpo Stockholm på Friends Arena.

– Genom att ha mässorna så nära varandra i tid kan de internationella utställarna flytta direkt från den ena till den andra och det sparar massor av tid och pengar. Det i sin tur gör det än mer intressant för dem att vara med just här med premiärer och konceptbilar som ju oftast bara finns i något enstaka exemplar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00